Nytt fra Tingerling's Somalioppdrett

Tusen tusen takk til alle de herlige kattungekjøperne vi har hatt til nå. Ønsker dere alle lykke til med deres vakre skatt som en Somalikatt i virkeligheten er;)

4.8.2010

Heisan.

Enda en gang så har jeg vært SÅ treig med å oppdatere nyheter.;(

Men nå kommer de hehe

Den 3 juni kom 4 nye kattunger til verden. 1 sortsølv jente Queenie. 1 sortsølv gutt Quatro. 2. sorellsølv gutter som heter Quincy og Qing. Alle har det topp hos Siri og vokser så det knaker.Om du har lyst på en av disse små så ta kontakt med meg.

Angående P-kullet så har både Pernille og Precious flyttet til sine nye hjem. Pusi og Princess flytter i løpet av noen uker, mens vesle Punto ikke har funnet seg nye eiere enda.

17.6.2010

Hei alle sammen. Tiden går fort når det er fint vær og masse utevær:) Her i heimen har Oliva flyttet til Affen i Harstad.Affen og Oliva fant hverandre fra første stund og komme til å gjøre det 'forever.

Ollie skal først bli med på utstilling til Trondheim 3-4 juli, etter det flytter han også til sitt nye hjem. Mollys kattunger har nå blitt 6 uker. Molly syns det er så delig i kattegården at hun henter alle de små ut i tur og orden. Siden de er 6 uker, så bistår jeg i denne bæringen. I kattegården hopper de og spretter etter både fluer og hverandre. Helt nydelig å se på. Jeg sitter og drikker kaffe i skyggen mens jeg betrakter de søte små. Ungene til Molly har fått sine egne sider: Precious, Pernille, Princess, Pusi og Punto

Sorrellsølv gutten Punto og sortsølvjenta Pernille er til salgs

19.5.2010

Jeg har vært uten hjemmeside noen uker nå, så derfor har det ikke blitt noen oppdatering nå.

Men det har skjedd mye bra her. Molly fikk 5 kattunger den 5 mai. 3 sortsølv jenter. 1 sorrellsølv jente og en gutt. Det hele har gått så supert med både mor og barn. Maserati har fullt opp med sine 2 småttinger Oliva og Ollie. Herlige små skapninger:)

25.4.2010

Å ups...nå er det ei stund siden jeg har vært her på denne nyhets siden. Siden sist så har vi konstatert at begge kattungene selvfølgelig var sortsølv. De vokser og koser seg her i heimen. Men noe mat bortsett fra mamma Maseratis deilige melk vil de ikke ha. Jeg har prøvd masse forskjellig. Har endelig lagt ut bilder her av Ollie og her av Oliva

Her hjemme går også Molly og vagger. Ho har ei uke igjen til de små kommer og er temmelig diger. Tror det er 4 eller mer der inne. Så ca 1 mai er det kanskje flere nurk hos oss.

23.3.2010

Noen ganger kan ikke øynene funke som de skal.

Jeg syns kattungene hadde litt uvanlig farge da de ble født. Lignet ikke helt på sortsølv, selv om de var mørke. Men vi får se.

20.3.2010

2 herlige nurk ble født i går den 19. En sortsølv gutt og en sortsølv jente.

Litt om hvordan det hele gikk til: Jeg la meg på sofaen på natta bare sånn i tilfelle det skulle skje noe, så ville  Maserati helt sikkert vekke meg. Like før kl 8 om morningen kom hun opp å vekket meg. Da merket jeg at det hadde skjedd noe. Ho hadde en del sikre våte tegn i pelsen sin for å si det sånn.

Jeg stod opp i en fei og tok med posen med "fødeopplegg" som var klart på forhånd og gikk dit det hele skulle skje. Ho fulgte med å la seg til der. Nellie ble også med å så på det hele. Den første ungen var ute etter bare noen få pressveer og likedan nr 2.Det så bare ut som hun skulle på do og vips så var ungene ute. Ikke noe pesing og stress som jeg vanligvis opplever.

Men nå vil hun at jeg skal være inne hos henne hele tiden. Lukker jeg opp døren inn til rommet ,skal hun absolutt flytte ungene. Litt upraktisk og vanskelig dilemma. Jeg er mye sammen med henne men ikke hele døgnet. Det er ikke helt mulig hihi.

1.3.2010

I katteverden skjer ikke alltid det vi har planlagt. Både Molly og Maserati ble parret av Ozzie med en ukes mellomrom. Molly ble akkurat som tidligere når hun var drektig. Hun sov mer, spiste mer og koste mer, men fikk ikke rosa pupper. Hun ble også rundere rundt magen. Men det hele var bare tull. Hun fikk løpetid i uka som var og Ozzie og henne har hatt det temmelig hett. Så da blir det kattunger fra Molly i slutten av april.

Maserati er tydelig rund om magen. Det blir spennende å se hvordan det går med henne. Hun har ikke hatt noe kull enda.

Nellie er et kapittel for seg selv. Det ser ut som hun ikke reagerer på p.pillen. Ho får løpetid i ett sett enda hun får p.piller ukentlig. Jeg skjønner ikke helt hva jeg skal finne på ang henne. Ho er i tillegg veldig tynn, så hun burde absolutt roe seg ned.

 

18.2.2010

Nå ser det ut som om at både Maserati og Molly er drektige. Da blir det 2 kull med kattunger i løpet av mars.

Ang Ozzie så søker jeg fòrvert til han.

5.1.2010

Heisan alle kattevenner

Nå er det nytt år og  nye muligheter.

På kattefronten så har Ozzie og Maserati hatt sin kjærlighetsaffære og venter kattunger ca 19 mars. Molly har også parret med Ozzie.

På hundefronten så gikk alle valpene unna bare et halvt døgn etter jeg satte ut annonse på Finn. Det var visst en populær blanding. Herlige nye eiere har jeg også fått. Nurkene blir levert f.o.m 10-19 januar. Da blir det nok fryktelig stille her inntil Molly og Maserati begynner å ule etter gutter igjen hehe

2.12.2009

Huff og huff så sløv jeg har vært med nyheter.

Bessy fikk 6 valper den 15 nov. Fødselen gikk fort og resultatet ble 4 gutter og 2 jenter. Se bilder av dem her. Bessy fikk dessverre livmorbetennelse når valpene var 4 dager, men heldigvis fikk hun behandling raskt og er nå helt frisk igjen.

Molly, Maserati og Nellie skal på utstilling i helga på Adelkattens juleutstilling. Utstillingen er i Letohallen.

26.10.2009

Litt nytt siden sist.

Kattene har vært på utstilling i Billingebygden kattklubb.

Maserati fikk CAC og NOM, Molly fikk CAGCIB og Nellie ble Ex1

Maserati fikk enormt god kritikk. Hun var visst den beste sortsølv Somali han hadde sett på en stund:) At hun skulle gå foran Molly trodde jeg ikke. Men sånn er utstillinger. Full av overraskelser. Siden hverken Maserati eller Nellie hadde vært på utstilling før,var jeg spent på hvordan de kom til å takle alt dette. Men de var ingen grunn til bekymring. Alt gikk supert.

Nellie er den mest pratsomme katt jeg noen sinne har opplevd. Ho har lagt sin elsk på mellomleggspapir i papir og rooooper på meg at nå vil hun leke. Kommer jeg ikke med en gang så gir hun seg ikke. Noen ganger har hun t.o.m. sovnet foran papiret mens hun venter på at jeg skal leke. Merkelig jente.

En annen nyhet er at hunden vår Bessy skal ha valper ca 19 november. Bessy er 75 % Jack Russel og 25% Bishon Havanaise. Pappaen til kullet er en Bishon Havanaise. Jeg har aldri hatt valper før og er så spent på hvordan dette er.

18.08.2009

Nå har jeg vært temmelig treig på å skrive nyheter. Men siden det har skjedd så mye må jeg dele det med dere.

Først kom familien Hallèn og hentet Napoleon. Det var en herlig familie og jeg er sikker på at Napoleon kommer til å få det helt prima.

Deretter kom min nye gutt fra Finland som heter Walimain Ozzie

Og så bar det i vei til Finland for å levere Tingerling's Nanda Walimain.

Etter dette ventet vi noen uker før Tingerling's Nemo flyttet til Harstad

30.06.2009

I dag ble Nanda og Napoleon vaksinert og chippet. Vanligvis vaksinerer jeg aldri før de er 10 uker, men for at Nanda skal komme inn i Finland må han ha 2 vaksiner.

Ellers så er det nå bare 4 dager til FIN  Walimain Ozzie kommer til Norge. Han skal bli vår nye avlshann. Det skal bli spennende å se hans framgang.

Angående Linea, så ser det ut til at hun ikke er drektig:( Så da må hun treffe sin utkårede igjen, eller velge ny kjæreste.

23.06.2009

Nå er de små 7 uker gamle og de har alle fått en rakett i rumpa. De er over alle hauger kan dere tro. I kattegården er det masse spennende saker som skjer. Å leke masse med mamma, Maserati og hunden vår Bessy er kult. Når de blir trøtte, søker de inn i skyggen og sovner de merkeligste steder hehe. På kvelden klatrer de alle opp på fanget for å kose seg. For nettopp på kvelden skal mamma Molly og Maserati gå på jakt i kattegården.

Forrige gang jeg oppdaterte nyhets siden så skrev jeg at Nellie har en liten navelbrokk. Pussig nok er denne helt vekk. Jeg har kjent og kjent etter men den er ikke å finne lengre. Merkelige greier. Men jeg er jublende glad, for da blir hun hos oss:))

12.06.2009

Endelig fikk jeg lagt ut nye bilder av de håpefulle.

Som du ser så er Nellie til salgs. Årsaken er at hun har en bitteliten navelbrokk. Det var veldig synd, siden hun var den jeg skulle satse på i dette kullet. Ja ja, sånn kan det gå.

16.05.2009

Mandagen som kommer blir de søte små 2 uker. Da har de forhåpentligvis åpnet øynene og de blir mer koselig å ta bilder av. De legger på seg godt alle 4 og ligger der sammen med sin mamma med sine små gryntende lyder:))

Dette kullet blir skandinavisk. En blir hos meg, en skal til Sverige, en skal til Finland. Den siste er til salgs ...spennende:)))

Mer nytt fra oppdrettet her, er at det kommer en gutt fra Finland. En sortsølv somaligutt. Han skal bli pappa til noen kull her hos meg.

En annen nyhet er at Linea skal parre seg med en blå ABYvar. Nydelig gutt som er ungdom enda, men som begynner å forstå dette med damer hehe. (parringen forventes å skje i juni) Følg med på siden under planer for stamtavle og bilder av gutten

Kalinka skal til Danmark igjen for å parres. Denne gangen blir det også en vakker sortsølv gutt. Hans navn og stamtavle blir lagt under siden planer etter hvert. (parringen forventer å skje i juni)

 

4.05.2009

Hurraaaa

I dag fikk Molly 4 kattunger. 1 sorrellsølv jente og 2 sortsølv gutter. 1 sorrellsølv gutt.

Den første ungen ble født kl 14 og siste kom kl 15.30.Den raskeste fødselen jeg har vært med på i mitt oppdrett i alle fall. Ungene har flott vekt. Fra 106 til 118 g. Molly var fantastisk under fødselen og er i gang med amming og godt stell:))

9.04.2009

Ikke det at det har skjedd så masse nytt her i heimen, men jeg er bare så glad for at parringen i Nederland var vellykket. Molly har nå ca 25 dager igjen til termin og begynner å bli stram i magen sin. Hun er så herlig der hun stadig prater til meg bare jeg nærmer meg. Hun er fortsatt ei masekråke som skal ut og inn på terrassen, så jeg fungerer  som døråpner hehe.

I kattegården begynner det å spire og gro. Fluer er favoritt for tiden og kattene gjør de merkeligste krumspring. Molly kommer inn med mark....æsj . Senere på våren og sommeren klarer Molly til og med å fange gresshopper. Helt utrolig at det lar seg gjøre.

Når jeg tar meg en kafferast i kattegården kommer hele gjengen i full fart. Maserati og Molly kommer først, deretter kommer hunden vår Bessy. Til slutt kommer Katti for å ta overblikk på hvor fanget mitt er og hvordan hun kjappest mulig kan komme dit.

De er nå så gode hele gjengen:))

27.03.2009

Nå var det på tide å dele den gode nyheten om at Molly er gravid og at kattunger ventes ca 3 mai. Skulle ønske hun fikk 10 stk. Det er så mange som vil ha kattunge fra nettopp dette kullet. Blir ikke lett å velge ut hvem som blir de heldige.

Heldigvis skal Tingerling's Linea pares til sommeren om vi finner en bra hannkatt enten Aby var eller Somali i sølvfarger selvsagt. Da blir det flere muligheter for sølvkattunger.

3.03.2009

Nå har jeg spennende ting å fortelle.

Maserati har nå bodd hos oss i litt over 1 uke. Hun er veldig pratsom, nesten litt for mye men koser seg veldig sammen med oss og Molly. Hunden vår Bessy og Maserati leker litt sammen og Bessy vet at det er Maserati som er sjefen. Om Maserati sier stopp så mener hun stopp.

Den neste hendelsen er nesten enda mer større. Etter å ha ventet og ventet, fikk endelig Molly løpetid. Og da må alt fikses i en fei. Så bare 2 dager senere var vi på vei til Nederland til hennes utvalgte Charm. Åh for en gentleman han var. Han vasket og vasket Molly, og visste ikke hva godt han kunne gjøre. Han parret kun 1,5 dager og så ville han ikke mer. Molly visste ikke hvor hun skulle gjøre av seg. Hun løp så kraftig at det var ikke måte på. Da er det bare å vente på om hun får sikre tegn på graviditet. Gleder oss:)) Klaffer alt, blir det kattunger her ca den 3. mai.

13.02.2009

Ups...jeg har vært elendig til å oppdatere nyheter på siden min. Maserati har nå blitt 13 uker og har like strålende øyne som sin mamma Kalinka:) Hun er uredd og aktiv som Somalikatter skal være. Det blir spennende når vi skal hente henne neste søndag i Asker der hun har blitt født.

Ellers så går vi nå her og venter på at Molly skal få løpetid. Men hun tar det helt med ro. Typisk altså. Våre planer var jo at hun skulle få løpetid tidligere, slik at kattungene kan flytte til sine nye eiere før vi drar på ferie. Det spørs hvordan den saken ordner seg. Det er mange som vil kjøpe kattunger fra dette kullet, så vi får bare ha en stor dose tålmodighet.

 

14.11.2008

Kalinka er den katten som har født raskest av alle kattene jeg har hatt. I fra hun sa fra til fòrverten med små mjau til ungen var ute gikk det rundt 20 minutter. Jeg hev meg i bilen og kjørte imot retning Asker. Ikke lenge etter ringer det i mobilen og fikk vite at førstemann var halvveis ute. Lettet til sinns dro jeg til Asker og gledet meg til de neste ungene....men det kom ikke flere. Her kan du følge vesle Tingerling's Maserati

26.10.2008

Kalinka sin mage vokser og vokser for hver dag som går. Det blir første gang jeg som oppdretter må dra i hu og hast til fòrverten for å bli med på fødselen. Heldigvis er ikke avstanden mellom Halden og Asker så stor. Det er ca 3 uker til denne begivenheten.

18.10.2008

Molly var i Drammen denne helgen på utstilling. På lørdagen så jeg at konkurransen om plass i panelet var enormt, hele 10 katter inkl Molly. Jeg tenkte det ikke var vits å gå opp engang pga av mine tidligere konkurrenter som alltid vinner var i blant de Molly skulle konkurrere imot. Til min forbauselse ble den ene katten etter den andre sagt farvel til og igjen ble en Aby, britisk korthår og Molly. Dommeren sa da at det var en selvfølge at Molly gikk videre. Jeg ble lamslått og sa bare WHAT?? Videre i Best in Show panelet var det en Korat som vant. BOMBE hehe. Når jeg så hvem Molly skulle konkurrere mot visste jeg hva som skulle skje.

Molly fikk sine Cert begge dagen og jeg er svært fornøyd.

07.10.2008

For det første vil jeg endelig kunne fortelle at Kalinka er gravid. Da blir det nye Tingerlings kattunger ca 17 november. Det blir spennende å se hvor mange og hvilke farger det blir. Det er bare vente og se.

Østfoldkatten hadde utstilling denne helgen. Et vel gjennomført arrangement var det fra alle hold.

Våre katter Molly og Zaranjo har hatt en lang utstillingspause og var nok litt stressa. Første dagen fikk begge sine cert og Molly ble nominert til BIS panel. Alt så ut til å gå så bra inntil en dommer som heter Angelica Kneifel håndterer Molly temmelig hardt og Molly ble kjempeforskrekket og hylte kjempehøyt.Jeg trodde hun skulle sprekke helt totalt. I tillegg så tar den tette assistenten og holder Molly rett imot en annen katt.

Da det hele var over og en annen katt ble BIS hentet jeg Molly hos assistenten og løftet opp henne og satte henne på skulderen da jeg gikk derifra. Da kunne andre utstillere og publikum se hvordan Molly egentlig er.

Dagen etter (søndag) fikk begge kattene også sine cert men jeg valgte å ikke ta med noen av dem til nominering. Jeg ville at de begge to skulle ta det med ro og huske dette som noe positivt. Når det gjelder Molly så skal hun ikke bli med i nomineringsrunden før til neste år en gang. Vil ikke risikere at hun får en lignende opplevelse i panel.

Molly ble beste ungdyr somali i Norden og slo også de voksne sin poengsum i fjor. Det sier bare litt om hva hun har oppnådd og hvorfor jeg ikke vil at dette skal bli ødelagt.

14.09.2008

Nå har det skjedd mye siden sist.

Fransisco og Karlos var på Scandinavian Winner Show og fikk fine bedømmelser og mange lovord hos dommeren. Se bilder fra Fransisco var liten fram til i dag her

Kalinka har vært i Danmark og parret seg med Blacky. Vi ble møtt av hyggelige Bendte og Per som tok vel imot oss. Takk for gjestfriheten. Om alt går bra med venter vi kattunger i midten av november.

En trist nyhet fikk vi også mens vi var i Danmark. Den første somali-jenta vi kjøpte Cheyenne av Iatik, fikk en sjelden type Leukemi og døde bare etter noen dagers sykdom. Vår herlige Cheyenne vil bli dypt savnet både av oss og av hennes eier som hadde Cheyenne hos seg de siste 2-3 årene. Se de vakre bildene av henne her

22.08.2008

Kalinka er nå ferdig vaksinert og blodprøven viste at det var nok antistoffer mot rabies. Da kan hun dra til sin kjæreste i Danmark. Se her hvilket søtt par de er. På utstillingsfronten skal Molly på en del utstillinger i løpet av høsten og vinteren. Siden Zaranjo ble barbert på halsen når de skulle ta blodprøve må han vente med utstilling til etter nyttår. Molly har også fått rabies vaksine som klargjør henne når hun skal møte sin utkårede i Nederland i slutten av desember. Så dette blir en spennende tid for Tingerling's oppdrett.

19.08.2008

I helga som var den 16 august var Molly på utstilling i Kristiansand. Hun fikk en overdådig bedømmelse av Eva Schilla. Molly ble nominert til panel men fikk ingen stemmer:(

Forrige helg var Fransisco på utstilling i Molde. Der tok han sitt BIS nr 6 og 7. Jeg er SÅ imponert over hans prestasjoner. Han er faktisk den katten som har gjort det best av alle kattungene jeg har solgt.

08.08.2008

I dag fikk jeg en trist melding om at Tingerling's Gooffy var død. Han fikk nyresvikt og hadde det ikke lett stakkars. Tenkte jeg skulle dele litt med dere hvorfor ingen i mitt G-kull lever i dag.

Det hele begynte med at Katja fikk livmorbetennelse. Hun ble behandlet med antibiotika og steroider i to omganger på 10 dager. Sluttprosessen av denne behandlingen går ut på at hunnkatten skal bli gravid. Når hun har født skal livmoren ha kvittet seg med restene av betennelsen som er igjen.

Men problemet var at Katja og andre hunnkatter som behandles på denne måten, må gå på antibiotika helt til de parres og 3 uker ut i svangerskapet. Dermed får kattungene antibiotika fra mammaen sin de tre viktige ukene hvor det sentrale blir dannet.

Katja fødte 4 kattunger som en sluttføring av livmorbetennelsen. Den første ble født med åpen buk og døde etter noen minutter. Den andre ble født med såkalte froskebein og manglet et lite bein i bakfoten. Hun måtte avlives. Deretter kom Gary som døde bare 7 mnd gammel av FIP og nå Gooffy som døde av nyresvikt. I ettertid av dette G-kullet har jeg snakket med veterinærer og oppdrettere og lest mye angående det å gå gravid og følgene de får for kattungenes helse. Det er flere som har vært i gjennom det samme og veterinærene sier seg også enige. Immunforsvaret blir ofte dårligere og missdannelser er vanlige. At dette kunne bli resultatet visste jeg ikke noe om.

En annen ting som også var en avgjørende faktor for Gooffy sin del var at hans pappa for ikke lenge siden fikk akutt nyresvikt men klarte seg over kneika. Så Gooffy hadde max uflaks stakkars. Jeg syns virkelig synd på de snille og omtenksomme eierne hans, som har stelt han og gjort alt det de kunne for at han skulle bli bra igjen. Mine tanker går til dem og det tomrommet de må føle nå.

24.07.2008

HURRA for Fransisco og Karlos som atter en gang har gjort det toppers på Katteklubben Midt- Norge sin utstilling i helga som var. Fransisco ble BIS begge dagene enstemmig og fikk kjempeskryt av dommerne. Jeg er veldig glad for at Marianne er så flink til å stille han ut:))

Andre gutten Karlos fikk herlig plassering han også. Han ble klubbkatt i kategori 3 begge dagene;) Tusen takk også til deg Christine for herlig jobb og flott pels stell som dommeren utrykte til deg.

Her hos oss er det mye som ulmer. Vi har vært å sett på et herlig hus i Sverige. Det er 7 mål tomt og en stall på 200 kvm. Huset er fra 1879 og er fullstendig nyrenovert og stilig inne.    Om vi vinner budrunden kommer Snorre og Christian til å bruke stallen som mekke område og resten skal jeg bruke hihi

Vi tenker å kjøpe huset i Sverige og leie ut huset vårt. Å leie ut er i alle fall ikke vanskelig. Jeg satte inn annonse og vips var det 5 ulike familier som ville leie huset vårt. Skulle det være at vi ikke trives i Sverige kan vi alltids flytte tilbake og selge huset i Sverige igjen. Dette avgjøres om bare noen få dager.

En annen morsom ting å nevne er at Lexus har begynt å lære seg triks. I en alder av 4 måneder kan han sitt å gi labb. Artig å høre at nye eiere koser seg slik og har tid til å leke. Lykke til videre med leken:))

 

15.06.2008

I går flyttet den siste kattungen til Eskiltuna i Sverige, der hun skal bo på en gård sammen med 2 andre Somalikatter. Turen dit gikk veldig bra. Hun hadde sovet hele veien og hatt det så bra så. Jeg vil med dette få ønske alle tre kattungene alt godt sammen med sine nye eiere. Jeg har atter en gang vært heldig med nye hjem til mine små sølvklumper.

25.05.2008

Nå har vakre Lexus flyttet ut i den store verden. I sitt nye hjem har de ingen katt fra før og han vil nok bli bortskjemt he he Hans søstre Lolita og Linea skal ikke flytte før senere i juni.

Ellers fikk jeg en glad melding fra Mariann Ellefsen. Fransisco hadde atter en gang fått 2 BIS på utstilling i helga. Da har han fått 4 BIS av 4 mulige.

Som oppdretter av Fransisco er jeg kjempestolt og vil takke henne for at hun er så flink å stille han.

23.04.2008

Om du har tidligere lest på denne siden at jeg har bestemt meg for å beholde Linea hos meg, så har det endret seg. Linea  skal jeg eie sammen med en en familie i Asker. Og sammen skal vi bruke henne i avl.

19.04.2008

Beklager at det ikke har blitt noe skriving på denne siden. Det har tatt masse tid å sosialisere kattungene og de voksne kattene med vår nye valp Bessy. Bessy må lære at hun ikke kan løpe i full fart mot de voksne kattene, fordi at de løper ikke betyr at de vil leke. Bessy og Katti er ute i bånd sammen med meg på plenen. Der prøver jeg å få dem til å godta hverandre. Det går overraskende bra. Bessy glemmer seg bort i blant og da sier jeg bare NEI og hun stopper . Ei flink lita jente.

Bessy er også begynt å gå korte turer i bånd og blir vant til trafikk og andre lyder som det er i et boligfelt. Jeg må følge veldig med for vips så krysser hun beina mine foran og jeg er nære på å stupe rett i bakken. Hun elsker mennesker og blir helt vill av glede om vi møter noen. Jeg må forsøke å roe henne ned før hun får hilse på noen. Skal venne henne av med å hoppe og sprette. Det er langt ifra alle som liker dette. Vi skal også begynne på valpekurs den 30 og håper å lære oss en del som kan hjelp oss og Bessy til å kommunisere på en vettug måte.

Kattungene har blitt mer og mer trygg i leken med Bessy. De freser om hun blir for ivrig og jeg sitter der som en hauk og følger med. Kattungene er også ute i kattegården sammen med mamma Molly og pappa Zaranjo.

Zaranjo har blitt kastrert siden sist. Håper inderlig han slutter å markere snart. Jeg vasket vegger og gulv grundig og byttet alt av tekstiler i rommet i håp om at det kunne være til hjelp. Men nei. Etter første gang han hadde vært der hadde han marker ned et teppe samt pleddet han har i gyngestolen. Æsj.

04.04.2008

Denne uken som har gått har aktivitetsnivået økt betraktelig. Kattungene sa høylytt i fra at nå var det på tide enn noe annet enn melk fra mamma Molly. Jeg tok så og blandet tørrfor med vann, men det var ikke helt det de tenkte seg. Tok deretter Friskies våtfor med and og kylling som jeg hadde litt yoghurt oppe i. Mange små kattunger kan reagere med litt løs mage når de får fast føde. Men denne gjengen hadde flott avføring fra første gang jeg så de gjorde i fra seg i kassa. Molly var nok en tanke forvirret i begynnelsen. Hun prøvde å slikke i seg deres mindre koselige deler og det resulterte at det var henne som fikk løs avføring. Men litt øvelse og innsats forstod hun at den tiden var over nå.

Se nye bilder av kattungene Lolita, Linea og Lexus

I morgen er endelig dagen kommet for at vi skal hente vår kjære valp Bessy. Vi gleder oss veldig alle sammen her i huset og mine venner er også spent på den vesle krabaten. Jeg har lest og lest hvordan man skal ta den nye valpen inn i heimen. Det er jammen mye man må tenke på slik at Bessy skal føle seg trygg, elsket og som en del av flokken. Det er mye feil man kan gjøre gitt. Kommer tilbake med nyheter senere hvordan det går med både Bessy og oss tobeinte og ikke minst våre katter. Blir nok mye fresing til å begynne med. De skal få hilse på hverandre gjennom en netting når det har gått noen dager. Når fresingen har stilnet litt skal de få prøve seg sammen. Spennende !!!!

22.03.2008

Nye vakre bilder er lagt ut på hjemmesiden min. De er nå 3 uker gamle.

Se bilder av Lolita, Linea og Lexus.

18.03.2008

I helga som var svært spesiell for Tingerling's. Fra F-kullet mitt så er Fransisco en ivrig utstiller sammen med sine eiere. Jeg skal lage en side om det flotte som skjedde så snart jeg får flere bilder og får i detalj i alle titler som ble oppnådd. Mariann sa han tok alt. Det sier bare litt:))

13.03.2008

I kattegården skjer det små forandringer for tiden. Jeg har laget noen hyller som kattene har lagt sin elsk på. Hyllene har jeg hengt opp på veggen og trukket dem med bast. Siden gleden med å springe opp og nedover veggen er så stor, skal jeg lage enda flere. Se bilder av dette her

09.03.2008

I går den 8 mars ble vårt L-Kull 1 uke. Alle tre vokser så det knaker:) Har doblet vekten sin og vel så det. Vil du se bilder av deres første uke her hos oss kan du se her. Mamma Molly begynte å tulle litt. Ville absolutt flytte dem inn i klesskapet vårt på nederste hylle. Jeg tok vekk sengen hun og kattungene lå i og la dem på pledd på gulvet i stedet for. Da var det greit. De er nå så rare disse mødrene.

I det siste har jeg tenkt og tenkt på hvordan jeg skal komme meg litt mer ut. Blir dessverre mye inne, bortsett fra om våren da det spirer og gror. Da klør det i 'gartner fingrene'

Etter mye tid i tenkeboksen har vår familie og jeg valgt å skaffe oss en liten valp. Har trålet gjennom den ene rasen etter den andre for å se hva som kunne passe. De aller fleste valper er jo så søte, men jeg må bruke hodet og være selektiv. Resultatet ble en blanding mellom Jack Russel Terrier (100 % rase) og Bishon Havanais.(50 %Jack Russel og 50% Havanais) Da valpen vår Betty blir da 75 % Jack russel og 25% Havanais. Se foreløpig side om Bessy jeg lagde i går kveld etter vi kom hjem fra Gøteborg. Den store dagen blir da5 april da Bessy flytter hjem til oss.

Gleder meg masse til det:))

01.03.2008

Vil bare nevne at jeg har lagt inn noen bilder fra første dagen på kullets side her.

01.03.2008

En aldri så liten trøtt Mona men også fornøyd Mona sitter her og skal beskrive gleden over Molly's og Zaranjo's nye barn. Har vært litt i tvil om jeg så den første parringen, så derfor har jeg holdt meg rundt Molly hele den siste uken. Hun har delt seng med meg og gubben har vært på gjesterommet hehe.

Slimproppen gikk kl 04.06 og jeg hadde da akkurat sovet 15 minutter. Lykkelig over at det endelig var i gang stod jeg opp og begynte å kose og massere Molly som jeg alltid pleier. Den første kom (05.38) med pannen først og ikke snuten. Dette var nok i overkant hva Molly kunne klare. Den neste kom med baken først klokken 05.59 mens den tredje kom med begge bakbeina først klokka 07.10.

Jammen tøffe kattemammaer vi har:))

I dette kullet skal jeg beholde en jente mest trolig den sortsølv jenta. Vet om en som har lett lenge etter sorrellsølv jente og han blir kontaktet først angående henne. Gutten var det ei dame fra Tyskland som hadde interesse av før Molly var paret. Skal ta kontakt med henne for å se om det fortsatt er av interesse. Ellers blir han til salgs. Syns det er altfor tidlig å ta stiling til om hvem som skal hvor. Syns det var greit å nevne det siden jeg vet noen sølv interesserte oppdrettere er innom siden her:))

25.02.2008

Nå kan dere tenke dere at ventetiden er lang. Molly ser ut som en sølv- bolle og jeg titter jevnlig på hennes edlere deler i håp om at det er noe på gang. Årsaken til det, er at jeg vet når jeg så den første paringen. Men tenk om det ikke var den første!!! Da kan kattungene komme tidligere. Den 29 februar har det gått 65 dager siden jeg så første paring. Så hvis det virkelig var den første mellom dem, kan det bli kattebebiser fra onsdag 27 til torsdag den 29.

Spennende blir det. Har gjort klar alt som kan trengs til en fødsel. Siden dette blir mitt kull nr. 12 med Somalikatter er jeg litt vant til dette, men det er like spennende og moro både med fødsel og oppfølging av de små:))

Nå har vi også en super kattegård som blir moro for de små å hoppe og sprette i når våren nærmer seg. Følg gjerne med på min nye side for L-kull. Der vil jeg legge ut nyheten om det nye kullet så snart de er født.

 

29.1.2008

Molly begynner allerede å få litt mage og er så nydelig og god som bare Molly kan være. Hun er mild og nesten for snill i forhold til de andre kattene. Hun lar de andre spise seg mett og spiser det som er igjen, hvis det er noe da. Så derfor må jeg passe ekstra godt på at hun får det hun skal ha, spesielt nå som hun har små bebiser  i magen sin.

I helga dro Snorre og jeg på utstilling som klubben Lirak arrangerte. Vi hadde med Zaranjo, Kalinka og Katti (Katja) Katti hadde ikke glemt sin vanlige måte å kjøre bil på. Nemlig å mjaue en gang pr sekund hele veien. Slitsomt ...??? I know. Så der satt vi med ørepropper begge to for å holde ut. Zaranjo og Kalinka slapp ikke engang til med sine tanker og ideer sånn vokalt sett, og sovnet vel til slutt i alt bråket fra Katti.

Alle tre fikk sine cert i alle fall.

18.1.2008

Som noen av dere vet så har Bugatti bodd hos min søster fordi han måtte ta det med ro etter han fikk bukspyttkjertelbetennelse. Men nå som han er bra igjen skal han flytte til et permanent hjem. Veterinæren har sagt at risikoen for at Bugatti kan bli syk igjen er større dersom han bor sammen med mange katter og at det fødes kattunger. Så for å forminske stress har vi måtte tenke på hans beste. Bugatti flytter nå til helgen til en liten familie i Drammen. Ønsker og håper at han vil få mange mange år framover sammen med dem.

Det gjør vondt langt inne i hjerterota at Bugatti flytter. Vi i familien hadde bestemt at Bugatti skulle alltid bo hos oss uansett, men slik ble det ikke.

Bugatti har gjort det flott på utstillinger. Hans første to utstillinger gjorde han rent bord. Han vant alt som gikk an å vinne inkludert dommernes hjerter og publikums hjertene. Han likte oppmerksomheten på utstillingene og på medlemsmøtene. Der gikk han fra fang til fang og koste seg. Når vi fikk besøk av kattunge-kjøpere var han der og koste og kunne ikke forstå hvorfor i alle dager de syns de små kattungene var noe å se på. Så han gjorde alt for å bli sett hehe.

Bugatti var årets klubbkatt i 2003 og årets kastrat i Østfoldkatten i 2006.

Så tomrommet etter han blir stort.

14.1.2008

Det er med stor glede at jeg kan fortelle at min vakre kjære Molly og hennes kjæreste Zaranjo skal bli foreldre. Hyrdestunden fant sted i julen og kattunger blir det her hos Tingerling's ca 29 februar. Kanskje de får et skuddårskull! Det hadde jo vært superkult:)

25.12.2007

Jeg må med stor sorg meddele at Tingerling's Izuzu kalt Mercedes dessverre har blitt påkjørt og drept. Det er katt nr 4 fra mitt oppdrett som har kommet seg ut og blitt offer for trafikken.

Håper dette kan være en solid vekker på at dere som kattungekjøpere vet hva dere gjør med hensyn trafikk og sikkerhet for din katt. Sløvhet et kort øyeblikk kan få fatale konsekvenser. Somalikattene er lynraske og smarte og finner raskt ut at det er noen uerfarne som er på vei ut og vips' så er de mellom beina på vedkommende og ut i det farlige fri.

Kan ikke få sagt nok hvor lurt det er å ha en yttergang med dør til neste rom. Dermed kan man åpne og lukke ytterdør uten at katten står klar til å stikke av.

Alle kattungekjøpere må skrive under på at kattungen ALDRI skal gå ute uten sikring i form av kattegård, inngjerdet veranda eller i bånd. Velger kjøperne å trosse dette har de gjort et kontraktbrudd, noe jeg ser svært negativt på. Disse kjøperne får aldri mulighet til å kjøpe kattunge fra meg igjen.

11.11.2007

HURRA nå har Zaranjo fått sin Grand International Champion tittel og Molly ble Champion. Vesle Kalinka fikk sitt første cert i klasse 9. Så nå er sølvjentene mine godt i gang med sine titler.

Bugatti søker fortsatt nytt hjem for de som vil dele hjem med en fantastisk Somaligutt.

21.11.2007

Resultatet etter paringen mellom Zaranjo og Harizma er nå tydelig. Harizma har små tyttebær lignende små pupper på magen sin og spiser mer enn vanlig. Om bare noen dager skal jeg ta fly til Helsinki der hennes matmor kommer å henter henne på flyplassen. Så er det bare å vente til i begynnelsen av januar når de små kommer til verden.

Vil oppfordre dere som ikke har prøvd strikkemusene som jeg har laget om å forære kattene sine en. Har nå solgt masse på utstillinger og via posten og fått mange faste kunder som vil ha flere som de kan gi bort til sine kattevenner. Siden jeg tover musene har de langt mer holdbarhet enn de musene som ellers er å kjøpe. Det fine er at de har samme pris og litt mer sjarmerende look. Dette er kommentarer jeg har fått fra mine kjøpere.

Ønsker dere alle fine dager framover og ikke stress for mye nå som vi nærmer oss desember. Husk 'less is more'.

11.11.2007

Nå er løpetiden over for Harizma og Molly. Vi går spent og venter på tegn på at Harizma skal være gravid, slik hun får dra hjem til sin mamma i Finland som savner henne masse. Molly derimot må nok vente noen måneder før hun skal og ha sin hyrdestund sammen med Zaranjo.

6.11.2007

I helgen som vi nå har lagt bak oss var Molly og jeg på Burak sin utstilling i Drammen. Mitt ønske var at Molly kunne klare å få BIS begge dagene, men jeg tror nok at optimismen tok litt overhånd he he. Molly ble nominert begge dagene men det var en sorrell aby som bergtok dommerne. Molly har nå vært på 9 utstillinger og fått 3 BIS og 6 NOM. Jeg har all grunn til å være fornøyd. Hun storkoser seg på utstilinger så da er det bare å stå på.

Zaranjo skulle også bli med på utstillingen. Men hans tanker var et helt annet sted. Han hadde nemlig fått jentebesøk i slutten av august og vi har gått å ventet på at hun skulle få løpetid. Kun noen få dager før Burak's utstilling fikk hun endelig løpetid. Da kunne jo ikke han stikke av gårde på utstilling.

12.10.2007

Tenk at jeg har glemt å skrive hvordan det gikk på utstillingen i Østfoldkatten. Jeg har nå endelig landet litt etter den utrolige flotte utstillingen klubben vår arrangerte. Flott var hallen og det så ut som alle trivdes godt. Maten var som i alle andre år, fantastisk:)

Resultatmessig gikk det over alle støvelskaft. Jeg hadde med Zaranjo, Molly og Foxy Boy. Anne-Maren kunne ikke komme på utstillingen denne gangen, så jeg ville med glede ta med Foxy Boy. Alle tre kattene ble nominerte, til min store overraskelse. Zaranjo og Foxy Boy fikk hver sin stemme mens Molly ble BIS ungdyr. Litt lettvint vant hun, siden hennes konkurrenter trakk seg. Molly ble også beste klubbkatt i kategori 3 og beste klubbkatt totalt på lørdagen.

Dagen etter var det trøtte katter (Zaranjo og Molly) og en trøtt Mona som ankom hallen. Resultatmessig gikk det supert i dag også. Zaranjo fikk sitt cert og Molly ble nominert og ble også denne gangen BIS og beste katt i kategori 3 som klubbkatt.

Det eneste som Molly ikke oppnådde denne gangen var å bli klubbkatt totalt. Det var det en Excotic som ble. Gratulerer:))

I skrivende stund har jeg meldt på Molly til Hansakatten. Hun og jeg skal ut å fly og håper vi kan gjøre det godt med henne borte i Bergen den 20-21 oktober.

26.09.07

Hos oss er det nå nedtelling til Østfoldkattens store utstilling som denne gangen skal finne sted i Hvalerhallen 29/30 september.

Denne gangen er det Zaranjo og Molly som skal på utstilling. Det skal bli morsomt å se hvordan det går denne gangen. Begge to liker seg godt på utstilling og tar alt med knusende ro. Jeg kommer til å hjelpe til litt med assistentene, slik at det hele kommer i gang.

Deretter skal jeg selge mine hjemmelagde strikkemus til de som vi gi sin Pus en ekstra liten glede. Musene er strikket i et 100 % ullgarn av god kvalitet og deretter tovet. Så har jeg sydd på øyne, lagd følehorn, heklet ører og hale. Inne i musen ligger selve hemmeligheten; Kattemynte. Velkommen til å kjøpe slik Mus av meg på utstillingen, eller du kan også kjøpe via å kontakte meg.

18.09.07

Fikk se at det er akkurat en mnd siden jeg sist skrev noen ord her. Siden vi ikke fikk noen sommer i år dro jeg og mannen min til Madeira. Der var det akkurat passe varmt og akkurat passe det meste egentlig. Herlig natur for meg som gartner. Med hjem hadde jeg med både bananplante og noen underlige frø og løker. Og mange herlige gode minner.

Her hjemme skulle ungene få stelle seg selv noen dager mens mormor skulle være her flesteparten av dagene. Tror nok alle ble overrasket hvor mye styr det er egentlig å ha en liten flokk med katter. Den ene katten vår Bugatti var da på rekonvalesens etter han fikk akutt bukspyttkjertel-betennelse. Stakkars han. Han ble så dårlig så dårlig. Men nå er han tilbake i sitt ess igjen. Han må leve på fettfri kost og i et stressfritt miljø. Jeg har gjort mine tanker på at han burde få flytte et sted hvor han kunne få være alenekatt. Så om du som leser dette vet om noe ideelt sted er jeg åpen for forslag.

Zaranjo har ei jente fra H-kullet mitt, Harizma på besøk. Siden hun bor utenfor Helsinki til vanlig , håpte både jeg og eier at hun ville få løpetid når hun ble tatt av p.pillen og kom hit. Men hun har vært her i en mnd snart og ingenting har skjedd.

Oppdrett er en en prøve i tålmodighet.

Nå kan dere også endelig se at kattegården har tatt form. Fiskedammen lekkerlitt fremdeles og jeg må lage den høyere slik at vannet fra fjellet kommer oppe i det når det regner. For det drar med seg så mye jord og dritt.

Om noen dager flytter fiskene inn i et akvarium som ble hentet i helgen. Der skal de få kose seg mens jeg bryner meg på støping av resten av dammen. Ja du hørte riktig. Jeg har lært meg å støpe. Det er kult faktisk og ikke noe vanskelig, bortsett fra å få det tett da he he

 

 

18.08.07

Først må jeg bare fortelle at Molly ble BIS på Sørak sin utstilling i Kristansand. Dommeren Eva W. Scilla sa at hun hadde sett så mange stygge sølvsomali mens hun var dommer rundt omkring i Europa. "Tenk at jeg måtte til Norge for å finne den som er optimal",utbrøt hun. Trodde nesten hun tulla jeg. Ble så positivt overrasket. Visste jo at Molly er super men selv hun har sine svakheter. Men de ble ikke nevnt i det hele tatt.

Angående kattegården, så har vi fått noen liter til i dammen. Der er omkring 360 liter der nå, men jeg skal mure litt høyere og da blir det også mer tumle plass for fiskene. Der svømmer det nå 2 gullfisker og 5 slørhaler. Etter mye prøving og feiling med diverse hjemmelaget utstyr kjøpte vi heldigvis en ny pumpe med fontene og det hele. Ser at dammen lekker litt her og der. Det må fikses en dag det ikke regner, og dem har det ikke vært mange av for å si det mildt.

Begynte å legge heller på bakken på det området vi hadde igjen. Snorre jobbet som en helt med meg som håndtlanger. Kattene elsker både å ligge i hengekøya og hengestol. Inni mellom drar de på fisketur i dammen.

Tror både de firbente og de tobente trives i vår nye kattegård. Lover snart å komme med en egen side om kattegården.

29.07.07

I går var det utstilling i Porsgrunn. Der var vi med Tingerling's Kalinka, Molly og Zaranjo. Alt i alt var det en fin utstilling. Både Molly og Kalinka fikk gode kritikker. Alex syns at Kalinka hadde kvaliteter blandt annet hennes ansikt som Molly kunne ha hatt. Kalinka skulle ha hatt litt større lengder og vært like ren i sølvet som Molly. Siden jeg skal bruke Kalinkas pappa til Molly sitt første kull skulle dette bli en super kombinasjon.

Zaranjo gikk litt lengre. Han fikk sitt 5 cert og ble nominert til panel. Der fikk han kun 1 stemme men det gjorde ikke noe å bli slått av en slik flott Bengal.

Vi har endelig fått sol i dag etter ukesvis med regn. Kattegården er nå nesten helt ferdig. Vi mangler bare noe stein setting og klatrehyller og slikt. Men kattene kan trygt være der nå.

En liten fiskedam har vi også laget der. Dette er favoritt aktiviteten i allefall til Molly og Kalinka. De har mange ganger dumpet oppe i der i ren iver etter å ta fiskene. Skal snart lage en side om kattegården slik at jeg kan dele det med mine kattevenner. Vil at den skal være helt ferdig først.

25.06.07

Nå i helga som var skulle Tingerling's Karlos på utstilling for første gang. Han tok det fullstendig med ro og koste seg med både eier og andre som ville se på han. Oppe hos Anne-Gro fikk han en fin bedømmelse. Kunne hatt litt mykere profil-linje men det var sjeldent å se en slik ren sortsølv katt, kommenterte dommeren.

Som oppdretter blir jeg selvsagt veldig stolt over Karlos -gutten :)) Anne-Gro nominerte Karlos til panelet og gav han sin stemme der. Det var en Rex som vant, men Karlos kom lengre enn vi hadde trodd.

Tingerling's Fransisco elsker også å være på utstilling. Hans eiere har vært på mange av dem med han. Fransisco fikk sin GIP tittel så HURRA og gratulere så masse til dere. Fransisco ble også nominert til panel men slått av en Burmeser.

Vil også legge til at sammenlagt ble Tingerling's Fransisco beste kastrat på Aby- Somaliklubbens liste i 2006. Så her er det bare å feire:))

 

01.05.07

Når denne flotte maidagen ebber ut er det deilig å vite at også Kasper har funnet veien til en ungt par sitt hjerte. Som oppdretter går man alltid å lurer på hvem som kommer til å overta mine deilige sølvklumper. Noen ganger står folk i kø for å kjøpe, mens andre ganger siger det sakte på slik som med dette kullet.

I ettermiddag hadde kattungene besøk av ei herlig katteglad jente. De lekte og lekte og storkoste seg med sitt besøk. Jeg tror nok hun snart kommer igjen for det var ikke lett for henne og forlate de vesle krabatene.

28.04.07

I dag var det endelig Bugatti sin tur til å få sin tittel som Europa Premier. Bugatti har vært på 32 utstillinger siden han var utstillingsklar. på 21 av dem har han tatt certifikat som nå har sørget for at han nå til slutt har nådd målet - nemlig å bli Europa Champion.

Tror nok mange publikummere kommer til å savne Bugatti. Han vil alltid hilse og kose med de som går forbi burene og viser fram Somalirasen helt herlig. Jeg er vel kanskje ikke helt objektiv siden han kommer fra mitt oppdrett he he. Men det er mange som blir slått av undring når de går forbi han.

Zaranjo fikk sitt første cert i klasse 7 og en fin bedømning av Glenn Sjøblom.

 

 

22.04.07

Det har vært utstilling i helga. Bugatti og Zaranjo har vært med. Zaranjo fikk sitt cert og er nå CH mens Bugatti ikke har bare et cert igjen til EP. Begge sjarmerte publikum som vanlig og de var temmelig slitne etter at alt var over. Dagen etterpå skulle egentlig kun Zaranjo på utstilling men jeg ble dårlig og klarte ikke å stable meg på beina.

Molly har nå blitt en av kattunge gjengen her. Hun har til og med fått melk av Katja og koser seg mye med de andre kattungene. Blir spennende å se hvordan Molly og Kalinka får det sammen når de andre 3 har rest til sine nye hjem. Kasper er fremdeles til salgs. Litt pussig egentlig, siden han er slik en hjerteknuser. Men det 'rette' hjemmet har vel ikke dukket opp enda.

15.04.07

Nå har endelig Molly flyttet hjem til oss. Jeg dro til Amsterdam hvor jeg ble hentet av oppdretteren Helga og hennes mann. Vi snakket selvfølgelig katter hele tiden og hun hadde md ferske bilder av min lille håpefulle. Det var nok svært tungt for Helga at Molly skulle dra. Hun har vært så spesiell og yndig mot henne som ingen annen kattunge tidligere hadde vært. Jeg måtte love at hun skulle få masse kjærlighet og nærhet her hos meg også. Det er det ikke vanskelig å gi. Hun er til å spise opp den lille snuppa jeg har fått i huset. Dagen etter spiste vi en herlig middag på en lokal restaurant, før de kjørte meg og Molly til flyplassen. På vei til flyplassen kjørte de innom de enorme svære åkrene som stod full av tulipaner i alle mulige farger. Vakkert var det.

Det er vel som med de som bor i Nederland som med nordmenn. De hadde ikke sett en slik åker tidligere selv, kun på bilder. Slik er det med mange av oss, som ikke har sett spesielle ting Norge kan by på som er overraskende nærme oss.

Jeg har også bestemt meg for at Kalinka skal bo hos oss og ikke hos Fòrvert som tidligere planlagt. Tror det vil være fint for både Molly og Kalinka å vokse opp sammen som kattunger.

 

9.04.07

Nå er Kazzie tinget og Karlos vet også hvor han skal flytte. Kasper er fremdeles til salgs. Når det gjelder Kalinka er jeg nå nesten sikker på hvor hun skal flytte. Siden hun skal på en måte være den som går videre etter sin mamma Katja vil jeg at hennes nye eiere skal vite hva dem gjør når de tar en Somalikatt inn i sine hjerter. De får de aldri der i fra igjen he he

I går kveld holdt det på å gå helt ille med min sønn Christian og Marianne. Vi hadde vært i Mysen på besøk og ble overrasket av et voldsomt snøvær. Christian kjørte Snorre sin bil og Marianne satt på. Snorre og jeg skulle komme senere. Da kom meldingen om at Ungene våre hadde krasjet. De hadde sklidd utenfor veien og veltet over ende. Heldigvis slapp de unna med skrekken. Marianne fikk flere små kutt i handa pga at ruten i sidevinduet knuste. Christian fikk ingen skader. Men bilen fikk store skader som muligens ikke går an å rette opp i og Snorre står uten arbeidsbil på en stund. Men det viktigste er at ungene er like hele som før:)

26.03.07

Hurra for Tingerling's Frøken Fryd alias Smilla som fikk 2 kattunger i dag. En sorrellsølv jente og en sortsølv gutt. Ønsker mor og barn og stolte eiere lykke til med de små.

Om litt over 2 uker drar jeg å henter min nydelige sortsølv jente hjem til oss her i Norge. Det skal bli stor stas å få eie en slik vakker jente som jeg har fulgt nesten daglig via bilder fra oppdretter og hyggelige mail. Sammen med Kalinka skal disse jentene nå bringe Tingerling's lille stueoppdrett videre.

27.02.07

På søndag var jeg og Snorre på utstilling i Borås. Bugatti og Zaranjo fikk sine cert og gode bedømmelser. Men på vei hjem ringer datteren vår og er fortvilt over Katja. Hun bare gråter og Marianne kunne ikke nærme seg henne for da gjemte hun seg. Dette var skummelt tenkte jeg og fikk Marianne til å prøve å undersøke henne hvis hun kunne. Det var tydelig at hun hadde sterke smerter for verken yndlingsmat eller ungene sine reagerte hun på. Da sønnen vår kom hjem like etterpå kunne de ikke få kontakt med Katti. Hun bare hang i armene hans da de løftet henne inn i transportburet. Men akkurat i det hun ble løftet opp var det som om det skjedde noe. For da begynte hun og mjaue og mjaue. Dette gjorde hun helt til hun kom til veterinæren.

Veterinæren syntes det så ut som hun var i sjokk. Hun hadde bleke slimhinner og hennes temperatur var på 36,6. Hun var også dehydrert.

Det ble tatt mange blodprøver som indikerte stress men ikke noe annet farlig. Hjertet hadde også høy frekvens. Dagen etter var det tilfeldigvis en hjertespesialtist på klinikken som også var til stede da det ble tatt ultralyd av hjerte. nyrer, mage, tarmer. De fant ingen ting galt. Så det som ble konklusjonen var at det kunne ha vært en vridning i tarmen som da falt på plass etter at min sønn løftet henne.

Jeg var så glad for min sønn Christian hadde fått lappen bare en mnd tidligere og kunne kjøre Katti til Fredrikstad Dyrehospital. For Snorre og jeg stod fast i trafikken fra Gøteborg der det hadde vært mange ulykker pga den utrolig glatte veien.

Vel hjemme begynte jeg å mate kattungene med erstatning som jeg hadde klart. Katti ble passet godt på at veterinær og varmet opp til vanlig temperatur igjen og kviknet til. Bare et  døgn senere var hun hjemme igjen, litt groggy men la seg sammen med ungene sine igjen og nå er alt bra.

Man kan virkelig undre seg over hva som egentlig skjedde. Svaret får vi kanskje aldri.

8.02.07

I dag kom den store dagen vi har ventet på. Katja og Zaranjo har blitt foreldre til 2 gutter og 2 jenter. Alle er sortsølv. Katja fikk den første like før kl 13 og den siste kom ca 18:40. Alt ser bra ut med mor og barn. Nå skal de bare hvile sammen med en lykkelig mamma i ro og fred.

28.01.07

Bugatti og Zaranjo var på utstilling på strømmen storsenter (Lirak) i går. Bugatti ble nominert til panel men der stoppet det. Han sjarmerte Laura Burani men syns nok ikke panel er noe særlig. Bugatti har nå sitt 6 cert i klasse 4 - bare 3 cert unna Europa Premier (EP)

Zaranjo fikk sitt første CAC cert og hadde det kult på utstilling. Han ville hilse på alle som kom forbi og til slutt var han SÅ trøtt at han sovnet tungt. Det var mange besøkende på utstillingen som var veldig nysgjerrig på de flotte kattene som de kunne se overalt. Men litt dramatikk ble det, da brann alarmen gikk og alle måtte forlate hallen. De fleste tok med seg kattene ut men overraskende nok ikke alle. Tenk hvis det ikke hadde vært en øvelse???? Syns folk tar sjanser jeg.

Vel hjemme igjen begynte Zaranjo å lete etter Smilla (Tingerling's Frøken Fryd) som hadde vært hos han til parring. Han gikk om og om igjen fra rom til rom og sjekket og ropte. Men Smilla var så heldig og fikk sitte på noen kattevenner til Stockholm der hun bor sammen med Linda og Per. Håper det blir mange herlige barn ut av dette besøket.

Katja er nå ganske stor og stram i magen. Hun har kun 10 dager igjen til hun skal føde. Har i alle fall kjent at det sparker 3 forskjellige steder, så da er det bare å vente. Jeg gleder meg til å få små kattunger i huset igjen.

20.01.07

I går fikk jeg en svært trist nyhet. Vesle Tingerling's Jessie James hadde kommet seg ut og ble funnet påkjørt og drept av en nabo. Hans eiere er helt knust av sorg over å miste sin hjertevenn på en slik brutal måte. La dette være en vekker for dere andre som går i den tro at dere kan slippe katten ut uten at den er sikret i bånd. Jessie James eller JJ som han ble kalt hjemme, vil alltid ha en plass i mitt hjerte.

11.01.07

Kan med stor glede bekrefte at det ser ut til at unge Zaranjo klarte å lage barn allerede som 9 mnd gammel. Katti er gravid og begynner å få større mage. Det er enda ca 3 uker til hun skal føde. Det blir spennende å se hva som skjuler seg inne i magen. Hvilke kjønn og om det blir sortsølv og kanskje også sorrellsølv som pappa Zaranjo. Følg med på denne siden så får du også ta del i denne fine tiden.

 

4.12.06

Zaranjo og Katti er nå i full gang med å lage nye små Tingerling's kattunger. Om alt går slik det skal og at hun blir gravid og føder etter ca 65 dager, blir det kattunger her i huset ca 7 februar. Farger som kan komme er sortsølv og sorrelsølv. Zaranjo var veldig sjenert til å begynne med og dermed begynte vår kastrat Bugatti og skulle prøve seg på gamle kunster. Men da måtte de to som opprinnelig skulle bli foreldre settes for seg selv. Bugatti går litt slukkøret omkring å lurer på hvorfor ikke han også kan ha det moro.

Neste helg skal vi til Adelkatten sin utstilling begge dagene. Bugatti og Zaranjo skal bli med oss dit. Der skal jeg også selge mine små strikkemus.

 

27.11.06

Tingerling's Evita har blitt mamma (den 24/11-06) til to Somali-gutter. Begge er viltfarget. Jeg vil ønske hennes matmor Heidi lykke til med hennes første kull og videre planer i fremtiden.

31.10.06

Nå har jeg lagt inn nye bilder som jeg fikk av Foxy Boy's eier Anne-Maren. Se gjerne her om du vil. Han er en staselig gutt som får masse skryt på utstillinger. Jeg syns det er supert å ha et tantebarn i samme by å dra på utstillinger sammen med og en å snakke katte med, som heller ikke blir lei.

17.10.06

Lørdag den 14 oktober var jeg og Anne-Maren på utstilling igjen. Vi hadde med oss Bugatti,  Zaranjo og Foxy Boy. Det var en spennende utstilling og både Zaranjo og Foxy Boy ble nominert til panel men de ble slått ut der. Foxy Boy ble også Premiér så gratulere Anne-Maren for du stiller ut denne herlige gutten. 

2.10.06

I helga fikk vi først besøk fra Linda og Per fra S*Narya som jeg har solgt Tingerling's Frøken Fryd til. De er også deleier i vår herlige gutt Zaranjo. De kom sliten men fattet til oss utpå kvelden sammen med sine tre katter Frøken Fryd, Leja og Nemi. Etter å ha hilst på vår nye gutt koste vi oss sammen med Lasagne og feiret med champagne at vi endelig hadde fått tak i en sølvgutt som vi har lett etter i nesten 3 år. Vi var veldig spente på hvordan utstillingen i Østfoldkatten skulle gå for vår nye gutt. Han er så tillitsfull og har så godt gemytt at vi trodde han skulle takle det bra. Og det gjorde han. Han fikk supre kritikker og mange lovord for hans fremtidige oppgave som blivende avlshann.

Bugatti fikk to cert i klasse 4 og Katja fikk 1 cert i klasse 7. Vår herlige Tingerling's Foxy Boy ble BIV og nominert til panel, og en kjempestolt Anne-Maren smilte fra øre til øre og jeg var ikke bedre selv he he.

22.09.06

I går kom vi hjem med vår etterlengtede sorrellsølvgutt fra Tyskland. Han syns ikke det var så veldig stas å kjøre bil, mens fly derimot var helt toppers. Han sovnet og koste seg hele turen. Da vi kjørte videre fra flyplassen sovnet han like gjerne da også. Det kommer nok noen bilder av vår vesle sjarmør ganske snart, tror jeg.  

13.09.06

I dag er min datter tenåring og jeg er lykkelig over å ha ei slik herlig jente:)

I morgen tidlig drar jeg og mannen min til Tyskland for å hente hjem vår nye avlshann. Bilder blir lagt ut når jeg kommer hjem med Zaranjo som han heter. Jeg har lett så lenge etter han at jeg nesten ikke tror det før jeg kommer hjem med han at jeg endelig har funnet en sølvgutt som skal bringe sølvslekten videre her i Norge. Vi kommer hjem igjen torsdag den 21. september.

16.08.06

Før helgen dro vi hele familien til Arendal hvor vi skulle være under utstillingen som Sørak arrangerte. Etter å hatt late dager i ferien var det et sjokk å stå opp så tidlig som man må for å rekke innsjekkingen. Vi hadde kun med oss Bugatti som nå kunne ta tittel som GIP om han klarte begge certene da. Og HURRA det klarte han jo. Så skal han jobbe mot Europa Premier - spennende. En annen ting som jeg syns var svært så morsomt var at Lise Serigstad vant masse med sitt nye kull med abyer, Gratulere så masse Lise. Er så herlig å se din ekte vinnerglede:)

29.07.06

Nå er det jammen ei stund siden sist jeg har skrevet noen ord her. Det som har skjedd siden sist er at Ditzi fikk 4 kattunger hos sin fòrvert i Oslo. Gutten i det kullet som heter Jessie James har flyttet til Trondheim der han bor sammen med en Maine Coon jente og 2 huskatter. Juvèl Elanor skal flytte til Drammen når hennes kjøper kommer hjem fra ferie i midten av august. Så da blir hun en del uker ekstra hos oss:) Janet skal flytte til Tyristrand men først i september, så hun blir her enda lengre. Siste jenta som heter Jennifer har i skrivende stund ikke fått ny eier enda.

Når det gjelder H-kullet har Harizma, Happy og Hera vært på utstilling. Det gikk veldig bra for de alle sammen. For øyeblikket begynner de å bli ungdommer og har litt mye hormoner, noe som kan gi seg utslag i nervøsitet på utstillinger.

Vår kjære Cheyenne har nå blitt sterilisert og har flyttet til et ungt par i Oslo. Der får hun all den oppmerksomheten hun vil ha. Cheyenne er et kose-monster bare hun får være alenekatt. Dette har den nye eieren bekreftet bare etter noen minutter hos henne:)

Vi går også å venter spent på vår nye sorrellsølv gutt fra Tyskland som jeg skal hente i midten av september.

25.05.06

Her hjemme har det blitt litt roligere siden Indiana Jones og Izuzu har flyttet. Izuzu har flyttet til et hjem hvor de har et lite oppdrett av to herlige små hundraser. Hun følte seg vel litt undrende da hun fikk se de tre krabatene som løp rundt på gulvet. Og kom de for nærme var det bare å frese og hundene bare rygget. Tror nok de kommer til å få det helt prima sammen, bare det får gå noen dager til.

Idiana Jones spratt formelig ut av transportburet og skulle innta huset med stor iver. Han malte hele tiden. Og stod han stille noen sekunder måtte han tråkke og tråkke. Familien ble SÅ glade over å endelig få gutten de har drømt så mye om, hjem til seg.

Itaka og Impreza flytter helt i førsten på Juni.

På utstillingsfronten kan jeg jo nevne at Bugatti ble nominert til Panel på Smaalenene sin utstilling i mai, men ble slått ut. Frøken Fryd eller 'Smilla' som hennes eiere liker å kalle henne hadde en flott oppvisning på utstilling i Sverige. Les mer om dette på oppdretteren S*Narya og under nyheter den 22 mai.

I morgen den 26 mai drar jeg til Tyskland for å hilse på min nye Somaligutt som flytter hjem til oss i slutten av august.

30.04.06

Nå har alle kattunger i I-Kullet også funnet nye eiere. Bortsett fra Impreza som skal flytte til Kristiansand så blir resten av kullet i Østfold. Morsomt å ha alle så nærme;)

J-Kullet som bor i Oslo vokser og legger på seg godt. Håper å finne tilsvarende gode hjem til dem også. De blir bare 3 uker til onsdag så det fins tid. Men syns det er godt å få kontakt med nye eiere tidlig, slik at de kan bli kjent med rasen før de får en kattungen hjem til seg. Spesielt nå på våren og forsommeren er folk så opptatte med så mangt at det kan være greit å planlegge godt. Dette kullet blir jo leveringsklare i midten av Juli.

 

12.04.06

Hurra for Ditzi og hennes kjæreste Violino Izzo som har blitt foreldre til 4 vakre små somalibebiser. Farge og kjønn vet jeg ikke helt enda siden Ditzi er på fòr. Men bilder blir sendt i løpet av dagen og da er jeg mer sikker. Men det er i alle fall både sortsølv og viltfarget, det har vi slått fast, kanskje en sorrellsølv. Jeg kommer tilbake til det senere. Ditzi skremte oss litt siden hun gikk 3 dager over tiden. Det var like før det ble keisersnitt, men klarte det heldigvis uten det;)

31.03.06

Tenkte jeg bare måtte fortelle om Cheyennes stahet som mamma. Som tidligere fortalt driver vi å bygger på huset og i forbindelse med dette blir det en del banking og støy. Men når det meste liksom hadde gitt seg og kattungene var 4 uker syns jeg det var på tide at de flyttet ut av sin 'barselavdeling' og opp i stua. Etter 2 dager sa Cheyenne stopp. Det var virkelig under hennes verdighet å være et sted hvor det fortsatt var litt støy og ikke minst en anelse byggestøv. Selv om jeg hadde både støvsuget og vasket før jeg flyttet dem.

Så hun begynte å frakte ungene ned på min datters soverom - og jeg berte dem opp igjen. Men Cheyenne ga seg ikke. Til slutt måtte min datter bytte rom og Cheyenne la seg rett ned på det varme gulvet og diet sine små barn. Det var nesten som hun triumferte der hun lå. Ja ja hva gjør man ikke for husfreden tenkte jeg;)

Personlighetene på dette kullet er så ulik som jeg aldri har sett tidligere. Og ikke minst størrelsen på dem. Den største av dem er rene matvraket og heter Itaka. Når jeg serverer bløtfòr til dem så står hun gjerne midt i matfatet og spiser. Hun har mat overalt etterpå he he. Impreza elsker å klatre og legge seg i halskroken min. Hun er nok den med best Aby-look syns jeg. Herlige Indiana Jones en en skikkelig kosegutt han også og har noen herlige sprell oppe i senga til datteren min. Der løper han frem og tilbake og nesten slår krøll på seg selv. Den siste men ikke minst er rengjøringshjelpen Izuzu. Hun klatrer opp på meg og vasker meg litt på halsen og litt på kinna, helt til hun sovner. Ja rarere gjeng og så forskjellige i utseende har jeg aldri hatt før.

23.03.06

Huff så treng jeg har vært til å skrive her. Beklager. Vi har drevet å bygd på huset vårt og hatt det temmelig kaotisk over en tid nå. Nå begynner jeg å se en slutt på dette og kan flytte mamma Cheyenne og kattungene opp fra 'fødestuen' i underetg.

I skrivende stund er Indiana Jones, Itaka og Impreza reservert og de blir snart tinget av tre herlige nye eiere. Vesle Izuzu er fremdeles til salgs. Hun ble født med en tå for lite på høyre forlabb, men det har ikke noe å si for hennes fart he he. Hun er den mest aktive av de alle og søker kontakt å løper mot meg når jeg kommer på barselvisitt. Gleder meg til at de skal flytte opp i stuen i løpet av neste helg. De er så herlige når de skal utforske nye ting og begynne å klatre og lukte på det meste. Spennende.

28.02.06

Hurra for Cheyenne og Foxy Boy som har blitt foreldre til 3 jenter og 1 gutt. Jeg trodde først det var 3 gutter og en jente. Etter hvert så syntes jeg det ikke kunne stemme. Jeg har nå sjekket mange ganger om kommet frem til at det må være 3 jenter og 1 gutt. I dag har jeg også lagt ut bilder av de små under i-kull. Den ene jenta hadde valgt en litt vanskelig pupp hos mamma, nemlig mellom forlabbene til  Cheyenne, noe som tilsier at mamma må ligge litt spesielt for at hun skal få tak. Prøvde å tilleggsfore den største slik at den vesle jenta skulle få litt ekstra. Det gikk bra. Har veid dem i dag igjen og nå går alt så meget bedre.

12.02.06

Nå har også flyttet til sitt nye hjem hos Ewa og Anders Nylander som har oppdrettet S*Ameas i Sverige. Der bor hun sammen med andre katter og en hund. Det står alt bra til med Hera i sin nye familie. Happy og Harizma skal flytte neste helg. Snorre og jeg skal følge dem til sine nye hjem i Finland neste helg. Bugatti og Foxy Boy har vært på utstilling i Gøteborg sammen med Snorre og Anne Maren. Matmor Mona måtte bli hjemme med sykt barn. Bugatti kom i panel, men der stoppet også lykken.

Cheyenne begynner å bli ganske rund om magen og venter kattunger ca 26 februar.

Ditzi har vært til parring i syd Sverige. Skal oppdatere mer senere hvem hun har vært hos, samt stamtavle på den heldige gutten.

11.01.06

Kan huske at jeg hadde tre kull samtidig forrige gang....hvilket kaos det måtte være he he For disse 4 jentene er overalt hele tiden. Alt er spennende og alt må sjekkes og luktes på. De tror at kjøleskapet er kun lagd for å glede dem. Harizma går ut og stemmer i en lang MJAAAUUU når jeg tar i en kasserolle. Da tror hun alltid at NÅ blir det kylling eller fisk. Bortskjemt??? Jepp det tror jeg nok he he. Men de er så nusselige at de fortjener det som det heter så fint.

30.12.05

Oj nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her. Nå har også Tingerling's Harizma funnet ut hvor hun skal flytte - nemlig til Finland. Spennende syns jeg. Hun blir den første sortsølv somali der etter det jeg har forstått. På stuen vår har vi satt opp et stengsel slik at ikke kattungene skulle ramle ned trappen. Men vi tar det vekk noen ganger om dagen og da hopper de opp og ned trappen og koser jeg mye. Det blir mye trim på dem skal jeg love. Kattungene syns vel jeg har vært en smule overbeskyttende kan jeg tenke. For alle som en taklet trappen med glans he he.

Jeg vil også gjerne fortelle at Cheyenne og Foxy Boy har hatt en kjærlighets affære sammen. Rundt 14 januar kan vi se det sikkert om det har lykkes. Foxy hadde aldri gjort dette før så han var litt klønete og bommet en del. Så vi får bare håpe. Cheyenne har fått mer appetitt i alle fall, noe som lover bra. Går alt bra blir Cheyenne mamma for siste gang ca 17 februar.

07.11.05

I går var Tingerling's Foxy Boy på utstilling i Veitvedthallen som Norak var arrangør for. Han fikk Alva Uddin til dommer som han tok med storm. Han fikk betegnelser som 'trevlig machokille' og 'King of the table. I tillegg ble han BIV blant to vakre andre Somalikatter fra Kiachero. Han gikk ikke videre til panel for det var det en Britisk korthår som gjorde. Han ble også senere BIS. Gratulere til denne stolte eieren;) Her er noen bilder tatt av Foxy hos Alva og i buret sitt.

31.10.05

Nå har jeg fått hjelp av andre oppdrettere for å stadfeste at jeg virkelig hadde 4 jenter. Jeg har kikket og kikket og den ene gangen syns jeg en av dem så ut som en gutt og andre ganger syns jeg det var to som lignet på en gutt. Så da tok jeg rett og slett bilde av kattungenes edlere deler og sendte til andre oppdrettere. Og dommen var entydig.

4 sortsølv jenter i H-Kullet. Kanskje du har forslag til jentenavn på H? En av jentene som skal flytte til Fredrikstad skal antagelig hete Tingerling's Hedda...vakkert ikke sant? Jente nr to som skal flytte til Moskva skal hete Harizma. Nr 3 skal hete Happy etter min datters ønske.

26.10.05

Hurra for Katja og Kim Loo som ble foreldre i natt til 4 sortsølv kattunger. Katja begynte i går ettermiddag med åpningsveer og jeg rigget meg til med det jeg trengte på gulvet på ei dyne med alt som trengtes. Og timene gikk og gikk. Rundt midnatt begynte hun å presse og siden gikk det slag i slag. Tror det ble 2 jenter og 2 gutter men har ikke sjekket så nøye ennå. Vil la mor og barn få fred og ro.

18.10.05

To av kattungene fra F-kullet nemlig Fransisco SOM os (Bor i Trondheim) og Foxy Boy (Bor i Halden i Østfold) har vært på utstilling og gjort det svært så bra.

Fransisco fikk BIV og ble nominert, men ble slått i panel. Foxy Boy var på Østfoldkattens utstilling nå i helgen og ble BIV begge dager. Han fikk massivt skryt fra dommerne Sirpa og Lotte Borck. Disse herlige guttene skal begge to få bli pappa. Foxy Boy skal bli pappa til Cheyenne sitt siste kull og så har jeg en parring til disposisjon om noen har interesse for det.

Nå er det også bare ca 5 dager igjen til Katti venter sine små kattunger. Hun sover mye og i magen myldrer det av liv. Gleder meg til å se hva som er der inne.

09.10.05

Må dessverre fortelle at Ditzi sannsynlig ikke tålte å flytte da hun var 3-4 uker på vei i sitt svangerskap. Hun spontanaborterte etter første uke i sitt nye hjem. Var å besøkte henne i går. Hun har det supert sammen med sine nye eiere og får nok vente å bli drektig til jeg klarer å finne en ny sølvgutt som kan passe henne.

Men Katja derimot er gravid og strutter med sin mage. Om ca 14 dager kommer det små vakre sølvbarn fra Katja. Kan kjenne et yrende liv i magen men litt for tidlig å kjenne hvor mange det er der inne. he he

03.09.05

Nå kan jeg konstantere at Ditzi er drektig og kattunger blir det ca 9-10 oktober. Ditzi har nå flyttet til Elin i Oslo som skal bli hennes nye 'mamma' og fôrvert.

Det er også stor sannsynlighet for at Katja også er drektig. Kommer tilbake til det litt senere.

 

08.08.05

Ditzi og Kim Loo har nå startet sin kjærlighets affære.

07.08.05

På vår bilferie nordover fikk vi hilst på noen av Tingerling's pusene som har flyttet ut i den store verden. Vi stoppet hos familien Ellefsen som har forelsket seg vanvittig i Fransisco. Noe som ikke er det spor pussig. Han hoppet opp på fanget direkte og der lå han. En deilig gutt som trives sammen med sin viltfargede venninne Mira.

Dagen etter fikk jeg møte Diesel som var på utstilling og var blitt en flott herremann kledd i herlig sortsølv pels. Stina hadde vært superflink til å vaske han for utstilling og det gikk så fint med han. Selv om han ikke gikk videre til panel så hjalp det på hans selvtillit å komme seg på utstilling. Han ble skremt første gang da en dommer holdt på så hardt og nærmest herjet med han.

14.07.05

Nå har jeg lagt inn nye planer angående kull for dem som har lyst å se og kanskje skaffe seg en kattunge med tiden fra Tingerling's. Ønsker alle en fortsatt super sommer.

18.05.05

HURRA min herlige Tingerling's Chevy har blitt pappa sammen med Liriglass i Danmark hos Teresa Guldager. 2 jenter og 2 gutter ble det. Ønsker de lykkelige foreldrene lykke til;)

1.05.05

I går flyttet Ferrari til Kristiansand sammen med sin nye mamma Anette. Vesle løveungen vår Enzo har kapret hjertet til et ungt par i Oslo. Og vårt lille sjarmtroll Frøken Fryd dro til Stockholm sammen med Linda og Per. Så nå har alle forlatt oss og dere kan bare tenke hvor stille det er her. Nå skal de voksne kattene ta igjen for alt de ikke har fått gjort. De hopper og spretter og leker mye og ikke minst vil de kose og atter kose. Akkurat som om dem vil trøste meg;)

Ducati har hatt sin første dame på besøk. Hun heter S*Gregersboda's Soli. Det er en sorellsølv jente fra Sverige som håper å få bebiser om ca 8 uker.

25.04.05

I helga ble Bugatti Internasjonal Premier, så HURRA til han. Tidligere i uken måtte vi dessverre sterilisere Cleopatra etter en livmorbetennelse. Fryktelig trist, men heldigvis har hun fått 5 utrolige deilige unger etter seg;)

Nå er det 6 kattunger igjen her hjemme. Elegante Evita har flyttet til Sandefjord, koseklumpen Gooffy bor på Hvaler og herlige Foxy Boy bor i Halden hos min niese. Denne uka skal mange dra til sine nye hjem. Først skal Gary Grant flytte til Frank i Halden, deretter drar Fabian til Oslo hvor han skal bo sammen med en Pommeranian-hund. Vår deilige gutt Fransisco blir antagelig med noen venner av oss til Trondheim på fredag. På lørdag skal Ferrari møte sin nye matmor på utstillingen på Lirak for så deretter kjøre ned til Kristiansand, og helt til slutt drar den siste jenta Frøken Fryd sammen med sine eiere på søndag ned til Stockholm. Da blir det bare Enzo av kattungene igjen her. Det er litt usikkert hvor han kommer til å bo.

31.03.05

Tenk nå har vi bare 8 kattunger hos oss. Men det holder veldig med de 8 he he For de har nok turbofart i massevis. Hadde F og G kullet med til vaksinering. De var så flinke alle sammen. Siden det var mange som skulle ta vaksine og noen skulle ha helseattester og chippes, tok det sin tid. For noen av dem ble det litt for mye så de bare sovnet oppe på transportburet. Veterinærene kom og beundret de små og sa at det var sjeldent noe så vakkert å se. Og jeg var bare helt enig. Men når vi kom hjem skal jeg si det var lenge stille. Hele bunten var temmelig slått ut av vaksinen. Men dagen etter var det full fart igjen.

09.03.05

HURRRA.

Alle tre Somalijentene i mitt oppdrett er PK-normale. Har tenkt og tenkt på hva jeg skulle gjøre dersom en eller i verste fall alle var bærere, men det slapp jeg. Puh

07.03.05

Nå er det temmelig aktive dager hos oss her hos Tingerling's. Med hele 9 kattunger så trenger vi verken TV radio eller noen annen stimuli for underholdning. For kattungene sørger for dramatikk og akrobatikk på høyt nivå. Og gode kjærlighets scener mellom mor og barn og mellom mor og mormor og ikke minst 'tante Cheyenne' er et herlig skue. Cheyenne har jo to barn Enzo og Evita. Men når hun kaller på dem kommer det gjerne en hel haug som også vil ha nam nam.

Jeg blir også mer og mer imponert over fargen sorrellsølv. Gary Grant og  Fransisco  har klart å snike seg under skinnet mitt. (var ikke så vanskelig hi hi) I tillegg så har de en slik imponerende personlighet.  Kunne tenkt meg å beholde Gary Grant (sukk)  men jeg håper det er noen der ute med masse lyst til å dra på utstillinger som kommer til å kjøpe han. For han kommer til å bli en herlig kamerat. Se gjerne hvilke kattunger som er til salgs her

Venter også resultater av PK testene en av de nærmeste dagene. Er fryktelig spent på resultatet.

09.02.05

I dag kom en av de dagene jeg som oppdretter og katte elsker har sett minst frem til.

Var hos veterinær for å teste de voksne kattene for PK og PRA. Siden kattungene enda er så små fikk de bli med samen med mamma. Alt gikk helt fint med testene. Ingen hadde PRA og testene angående PK blir videre sendt til USA.

Men så kom det værste. Min vesle lille skatt Gurine ble sjekket av flere veterinærer som slo fast at hvis hun skulle klare å bevege seg i fremtiden med sine deformerte bakbein måtte den ene amputeres og hun kunne sannsynlig gå med tre bein. Det andre bakbeinet var de usikker på om klarte å rette seg opp fordi det virket som om scenene var altfor korte. Når vi prøvde å rette ut virket det veldig smertefullt for henne. DET VAR SÅ FRYKTELIG Å HØRE.

Vi gråt litt og la Gurine ned til mamma igjen. Katti la begge armene om henne akkurat som hun også tok avskjed med henne. Tårene mine strømmer på når jeg skriver dette. Det er så trist så trist.........

Årsaken til han Gurine ble født slik er antagelig at hennes mamma Katti hadde livmorbetennelse før hun ble gravid og det var så vidt hun ble bra.

Håper det blir lenge til neste gang jeg blir nødt til å ta et slikt valg.

02.02.05

I dag fikk F-kullet den etterlengtede barnesengen. Esken som Cleopatra ville føde i hadde nå begynt å bli for små, og barna til Cheyenne hadde begynt å hoppe ut av denne sengen. Så da ble det bytting og styr. Det var så deilig å se hvor glade de ble over bedre tumle plass. De gikk fra side til side og koste seg. Cleopatra fikk også mye større plass når hun skal die de små.

Evita og Enzo er noen sjarmtroll. Bare jeg snakker til dem kommer de løpende og vil opp å kose. Men ikke så lenge av gangen. De skal sjekke her og sjekke der for lyder og lukter og alle bevegelser. Ja de har det sannerlig travelt.

Katti og hennes små tar det fremdeles med ro. Jeg trener forsiktig den foten til Gurine som er bøyd i feil retning slik at den kan rette seg opp. de har så smått begynt å se og er veldig avhengig av hverandre.

Og endelig har jeg bestilt time til PK testing av kattene. Skal til veterinær på Jeløy dyreklinikk og ta både PK og PRA test. Kan se 1000 lappene fly av gårde he he. Skal dit 9. februar.

30.01.05

I går var vi på Lirak's sin utstilling. Det var trangt med plass mellom burene men vi koste oss for det. Det var både Bugatti og Ducati som skulle vises fram. Ducati begynte forsiktig. Han er såvidt i gang med å bli kjønnsmoden så hans overivrige vesen ble litt mere nysjgerrig etter å kjenne hvem som hadde vært på bordet før han. Han luktet og luktet. he he. Han fikk en god bedømmelse og gikk videre til panel. Der ble han slått. Men det han selv syns var best var at dommeren sa at han måtte få bli pappa for han var så godt eksemplar av rasen.

Bugatti syns det var litt slitsomt å sitte i dobbeltbur med Ducati. For av en eller annen grunn trodde Ducati at pappa Bugatti var en ung dame. Han prøvde seg gang på gang med nakkegrep. Så det var ren befrielse å komme på dommerburet der Bugatti visste hva han skulle gjøre. Mye skryt fikk også han men det var Emil av Revebo som gikk videre. Var ganske sliten etter en dag med så masse opplevelser. Var også mange koselige publikum som snakket litt om og med kattene. Det setter både vi og kattene pris på. Vi vil jo vise fram Somalikatten som katten med stor 'K'

27.01.05

I går kveld flyttet Enzo og Evita opp på stua. Dere kan tro Cheyenne var stolt!! Hun gikk rundt og laget godlyder og koste seg. Det samme gjorde de to deilige nurkene.

26.01.05

I dag har Enzo og Evita vært på omvisning på soverommet vårt. Mamma Cheyenne fulgte dem spent og syns dette var herlig. Hun svinset rundt og koste seg og viste tydelig at hun var klar for trinn nr to som vil si å flytte fra 'barselavdelingen' og opp på stua sammen med oss alle andre.

Med F-Kullet er det store forandringer også. Mange har fått øyne mens noen har såvidt begynt. Mamma Cleopatra er så trygg og god både ved å la nysgjerrige gjester se barna hennes og måten hun er mot sine små.

G-Kullet er fremdeles barna så små at de konsentrerer seg med å spise og koser seg med sin pliktoppfyllende mamma Katja. Vet fortsatt ikke om Gurine vil klare å gå på de deffekte bakbeina hennes. Jeg trener litt med henne daglig for å forsøke å rette dem ut. Vi kan ikke annet en å håpe og tro at det retter seg.

21.01.05

Det er litt blandede følelser jeg vil fortelle om Katja's fødsel. Hun overrasket oss alle med å starte med fødselen tidligere enn hun antatt skulle ha gjort. Først fikk hun en sortsølv gutt. Etter det startet problemene. Hun fortsatte med pressveer men ingenting skjedde. Katja ble veldig sliten og akkurat da jeg vurderte å ringe dyrlegen klarte hun å presse ut nr 2 med voldsomme smerter. Det viste seg at den hadde innvollene på utsiden og dermed forklarer det hvorfor fødselen ble så langvarig.

Etter dette kviknet Katja til og fikk hvile seg og spise litt før nr 3 kom. Det skulle vise seg at uhellet ikke var over. Den neste sortsølvjenta som ble født hadde innovervendte bakbein. Men hun er livskraftig og strutter av energi. Heldigvis ble nr 4 en sorrellsølv gutt som var like frisk som den første gutten.

Årsaken til at jeg skriver dette er at vi som oppdrettere må være forberedt på det meste. Det er sjelden at oppdrettere med hånden på hjertet kan fortelle at alt går glatt og at det aldri skjer triste ting. Dette som skjedde i natt tar jeg med på veien av erfaring.

Til slutt vil jeg si at Katja er i god form og har masse melk til sine håpefulle. Og angående Cleopatra sitt kull, så er det ikke lenger tvil om at det er en rødsølv/sorrellsølv hun har fått. Så nå har vi to sorrellsølv i heimen.

 

 

16.01.05

HURRA!!

I går kveld begynte Cleopatra sin aller første fødsel. De tre første ungene kom med halen først. Hjelp tenkte jeg da siden Cheyenne strevde så mye da hun fikk sin første med halen først. Men Cleopatra fikk ut den ene etter den andre og var svært dyktig. I skrivende stund tror jeg farger og kjønn er 2 viltfargede gutter, 1 sortsølv gutt,1 sortsølv jente og 1 rødsølv gutt. Angående rødsølv så er jeg litt usikker fordi jeg ikke har hatt denne fargen før.       Alle ungene spiser og koser seg og det gjør mamma Cleopatra også.

 

9.01.05

Nå har Enzo og Evita, våre to nyeste kattunger blitt 11 dager. Mamma Cheyenne passer på at de har det som 'plommen i egget'. Evita har åpnet øynene sine helt mens Enzo drøyer litt. Har det ikke travelt med slikt no. Gleder meg til å følge disse sjarmtrollene videre.   Skal prøve så godt det er mulig å legge ut bilder av de hver dag eller i hvert fall ofte.

29.12.04

Hurra nå har endelig Cheyenne og Elling blitt foreldre. Det hele begynte i går av at Cheyenne fikk slike rare drag i ansiktet og vasket seg til stadighet. Jeg sjekket henne jevnlig før vi litt senere skulle dra på familieselskap. Dro hjem etter noen timer for å se om hun hadde kommet noe lengre og da hadde slimproppen gått.

Normalt sett for Cheyenne så hadde det ikke tatt noe særlig tid for kattunge nr 1 hadde kommet. Da var klokka 21 på kvelden. Jeg ventet og ventet men ingenting skjedde. Først klokka 03.15 begynte pressveene. De varte og rakk men ingen kattunge kom. Klokka ble 04 og da så jeg at det kom en liten haletipp ut av Cheyenne men den forsvant fort inn igjen. Var på nippet til å dra til veterinæren, men siden halve kroppen var ute, ombestemte jeg meg og ble hjemme. Det ble en stor gutt som kom først. Etter ca 1 time kom jenta langt mye lettere ut. I skrivende stund kan det faktisk komme flere men jeg begynner å tvile litt.

Vil nå gratulere Cheyenne og Elling som foreldre og ikke minst Trude og Heidi som er stolte "foreldre".

23.12.04

Nå har nedtellingen for Cheyennes fødsel startet for alvor. De som har bestilt kattunger fra dette kullet har ventet så lenge så lenge på sine nurk. Allerede før parringen fant sted var de bestemt på å vente til den 'grasiøse og vakre' Cheyenne ble mor. Det passer Cheyenne ypperlig for hun er og blir en stor Diva. Og syns selv at barn etter henne er en kostbar skatt he he

Hun lar meg få kjenne på at det sparker i magen og ser på meg med store brune øyne.    Har gjort klart fødeseng og rom til henne slik jeg pleier. Så nå gjenstår det bare selve øyeblikket da det avslører seg hvor mange småtroll som kommer ut og hvor mange gutter og jenter det blir.....Spennende.

 

16.12.04

Endelig fikk jeg opp siden min etter å ha vært borte fra oppdateringer SÅ lenge. Har hatt litt trøbbel med domenenavn og harddisker som ble kaputt. Men nå er det ikke lenge til det blir smånurk hos oss. Går alt etter planen blir Cheyenne og Elling foreldre ca 27 desember. Deretter blir Cleopatra og Chatan foreldre i midten av januar. I slutten av januar venter Katti også unger. Dette blir en spennende og sikkert krevende erfaring med så mange kattunger på en gang.

03.07.04

Nå har jeg lagt ut tre bilder under linker D-kull. Har litt problemer med å legge ut bilder for tiden men det løser seg vel.

25.06.04

Hurra!! I går ble Katja og Bugatti foreldre til 3 vakre små. Det ble to gutter og en jente. Alle tre var sortsølv av farge og koser seg på utsiden av mammas mage. Flere nyheter og bilder vil komme om noen dager.

30.05.04

Nå kan jeg endelig fortelle at Katja og Bugatti har paret seg. Det var ikke lett å finne ut av. For de har gjort det hele i det skjulte. Tok vekk p.pillene for Katja og regnet med at det kom til å ta en stund før hun fikk løpetid. Etter en tid ble hun mer kosete men så ingen tegn til at hun ville slippe Bugatti til. Regnet med at hun ikke var løpen nok. Men der ble jeg temmelig lurt. Katja fikk kjempeappetitt og begynte å legge på seg. Hun hadde ikke røde 'patter' så jeg tenkte at hun var bare ekstra sulten. Men når det rørte på seg i magen kunne jeg ikke være i tvil. Har regnet ut at hun får kattunger ca 19 juni. Men det er bare ca.

09.05.04

Det ble en veldig varm utstilling i Veitvedthallen. Ute kom det opp i 23 grader i skyggen. Puh.. litt brå overgang fra vår til full sommer, syns jeg. På utstillingen var det mye fint å se som vanlig.

Resultatmessig ble Tingerlings's Bugatti DB, og BOX ved loddtrekning. Han ble også Champion. Totalintrykket av Bugatti var 'A reel Pleasure'  Med to STORE streker under.                              Tingerling's Cleopatra fikk mye skryt over at hun hadde : herlig kropp på slanke bein, ex hake, bra panne og topp, fin høyde på hodet. Øyne: Ex plassering, abylook, fin farge. Ører: fint plassert ved basen. Pels:ex babykvalitet, ex silver, tickingen kommer. Hale: elegant holdning. Kondisjon: ex kondisjon, ex temprament,attraktiv, Totalinntrykk: Lovende.

Dette ble vel mye skryt.. huff og huff. Men jeg syns jeg må fortelle når det går så bra. Fikk også mange koselige samtaler med mennesker som syns at Somalikatter var flotte og som sikkert en gang i fremtiden har sin egen Soamalikatt, hvem vet?

04.05.04

På lørdag skal vi på utsilling i Veitvedt-hallen. Bugatti og Sølvjenta vår Cleopatra skal bli med. Gleder meg til å følge med hvordan det går. Bugatti har mistet en del pels men elsker utstillinger og om han får sitt cert blir han Champion.

I går (3.mai) besøkte jeg Tingerling's Balto i Oslo. Det var så godt å se at han det helt prima sammen med både eiere og at han har en Ragdoll-jente som heter Hanna  som han kan herje med.

25.04.04

Så har vi vært på utstilling igjen!! Bugatti fikk sitt andre CAC tross hans manglende pels som mange av kattene har nå om våren. Men den flott buskete halen har han alltid selv om han ellers kler seg i bikini.  Men han fortsetter og kose seg på utstillinger og viser det tydelig at han elsker oppmerksomhet.

Cleopatra ; sølvjenta mi fikk så mye skryt over hennes utseende at hun nesten ble flau. På slutten av dagen gjemte hun seg under teppet for hun ikke tålte så mye oppstyr (kanskje en smule overdrevet he he)  Hun ble nominert til panel men kom ikke videre derfra. Hennes konkurrenter der var også veldig flotte.   Det  skal bli gøy å følge henne videre.

       

28.03.04

Hurra for C-kullet!!!

De deilige tre sølvnøstene vant kullklassen på lørdagens utstilling som Felix arrangerte. Tingerling's Cleopatra ble nominert til panel enda så stor konkurranse hun hadde blant mange andre lekre små kattunger. Dommerne stemte med en stemme på hver kattunge, så Anne Veland måtte ta en avgjørelse. Cleopatra vant ikke da, men tatt i betraktning hennes 14 uker gamle vesen og hvor flott hun oppførte seg på utstillingen er jeg overlykkelig over å beholde henne.

Tingerling's Chevy flyttet i dag til Danmark til Teresa Guldager hvor han kommer til å bli pappa når han blir gammel nok til slikt.

17.03.04

Chico har nå flyttet til sin nye mamma i Oslo og skal kalles for Emil etter den nye mamma's ønske.          Det blir ikke så lenge til jeg ser han igjen for han skal bli med når vi skal stille kull på Felix sin katteutstilling i Njårdhallen den 27 mars. Har ikke stilt ut kull før, så jeg er veldig spent.

29.03.04

I dag fikk jeg besøk av en koselig ung dame fra Oslo som hadde smeltet helt for Chico.  De to kommer til å få det veldig fint sammen etter det jeg kunne forstå. Hun hadde et stort og godt hjerte som elsket katter like mye som meg. I morgen skal jeg legge ut flere bilder av de små som nå etter hvert blir vanskelig å fotograferes p.g.a høyt tempo. Skal prøve etter beste evne å få noen bilder som er klare nok.

17.02.04

Cheyenne har nå blitt Grand Int Champion. Hun var i dårlig kondisjon og jeg selv var litt overrasket over at hun kom seg gjennom nåløyet. Nå skal hun få vente til hun ser bedre ut, for å ta cert i klasse 3 krever langt mer når det gjelder pelskvalitet. Ser ut som hun slipper mye pels for tiden akkurat som mange andre når våren begynner å nærme seg.

Bugatti har blitt Østfoldkattens beste ungdyr (foreløpig resultat) og som nr 15 på Nrr's lister. Syns det var koselig å stille ut han det året som gikk og gleder meg til å se om han fortsatt bevarer sitt vanvittige  temperament når hormonene begynner å ta helt av.

11.02.04

Må bare fortelle litt om mine små igjen. Den kvikkeste av de alle er ingen bombe, men det er jenta Cleopatra. Hører hun en ukjent lyd så strømmer hun til for å sjekke. Interesse for vann har hun som sin mamma. Er jeg ved siden av oppvask-kommen klatrer hun opp etter buksebeina mine for å se på vannet som renner.  Hun gyver også løs på sine brødre når hun vil leke. Det er ingen som helst snill og rolig lek....nei da, en veldig fartsfylt lek og helst med Chevy.

Chico syns de to er temmelig masete så han trekker seg unna og bare måper der han sitter. Når de andre to er nesten utslitt, da har Chico kommet seg etter en deilig søvn og vil herje og leke. Pyse ,pyse sier de andre to men, Chico er ikke av den sårbare typen så han løper og koser seg til de ender opp i en sovende haug.

Bugatti på snart 9 mnd har oppdaget hvilke planer jeg har for han....Han skal bli pappa til Kattis neste kull.  Tålmodig spaserer Katti rundt omkring med Bugatti hengende på slep og lukter i rompa på henne.  Rett som det er så hiver han seg på henne og tar nakkegrep, men Katti snur seg i full fart på ryggen og gir han en lusing. "Ser du ikke at ungene mine ser på deg? Matmor Mona har fortalt meg at vi to må vente til kattungene er ute av huset." sier Katti "Hva med kun en liten prøveomgang da?" maser Bugatti Men heldigvis til ingen nytte. Katti går på p.piller men det ser ikke ut til å hindre at Bugatti vet at det er HAN som skal  bli pappa neste gang.

3.02.04

Til nå har kattungene og deres mamma vært husokkupanter på min datters rom, noe som ikke plager henne. Hun syns det er så fint å ligge på samme rom som mamma og pappa. Men Katja syns det er litt i det frekkeste laget. For noen dager siden begynte Katja å prate og prate. Jeg prøvde så godt jeg kunne å forstå dette men til ingen nytte. Helt til hun hadde hoppet over det hinderet vi hadde satt i døra med en kattunge hengende å dingle. Da forstod jeg omsider at hun ville vise sine små verden utenfor soverom og fødestue.

Hun fortsatte å prate og viste de små rundt omkring som en hvilken som helst annen turistguide ville ha gjort. Innimellom ble det også mulighet til lunsj for de alle sammen. Bare Katja satt stille et øyeblikk så var de der og skulle smake på hennes dyrebare dråper. Bugatti tror at de er større enn de egentlig er så han leker temmelig hardt med dem små. Katja sitter rolig og ser på og kobler ut og later som hun er på husmorferie. Kanskje det var slik vi skulle gjøre det vi andre kvinner også.....bare late som vi ikke ser og hører. Det kunne absolutt ha fungert noen timer eller t.o.m en hel dag.... hva vet vel jeg?

26.01.04

Skulle ønske at dere kunne se hvor fint kattene har det sammen. Mamma Katja koser seg med barna sine og setter stor pris på at jeg kommer og legger meg sammen med henne og barna når hun gir dem mat. Da maler hun som en bulldoser. Når Katja tar seg en pause fra de små stiller Bugatti opp og leker med dem innenfor rimelighetens grenser. Han tar også del i oppdragelsen og sier klart i fra hva de små rampene kan gjøre og ikke gjøre. Det er så søtt å se de alle sammen spiser som en familie rundt tørrforet.

Bugatti har fortalt meg at han må trene seg på å bli pappa siden han er den utvalgte til Katja's neste kull. Tror nok han gleder seg veldig til det. Han er så god mot Katja. Går og vasker og steller henne og gir fra seg gode lyder. Han syns nok det kan bli lenge å vente, men både matmor og Katja er bestemte.

19.01.04

Nå er det masse liv og røre i kattungeflokken. De klatrer på klatrestativet og gjemmer seg og for å plutselig komme ut i full fart for å leke. Mamma Katja har nok vasket dem litt lenge i stompen så de hadde ikke lyst til å begynne å gå på do selv. De rygget heller inn til mamma. Men da bestemte Cleopatra seg for at hun skulle gå foran med et godt eksempel og løp til kassa og tissa leenge. Deretter kom Chico, men Chevy syns at man skal da bare bo hjemme en gang i livet og jammen skal han utnytte det. Så hvis ikke mamma vasker rompa hans rygger han inntil Bugatti i tilfelle han har lyst.

12.01.04

Nå har jeg vært sløv med å skrive nyheter på en stund. Har konsentrert meg om å ta bilder da jeg selv syns at det er så koselig å se på bilder når jeg er inne på andres side. Men i dag vil jeg gjerne fortelle litt om de tre nurkene. Jenta Cleopatra har en lys og riktig så feminin stemme. Hun kommer løpende i den dype barnesenga som de ligger i og sier bare pip istedenfor mjau. Da vil hun over å leke på et større område. Hun maler når jeg snakker til henne og smyger seg inntil meg. Gutten Chevy er den som har høyest røst. Han skriker litt for å være helt sikker. Etterpå løper han og tuller med sine søsken. Han er veldig nysgjerrig av natur så han kan det nok bli mange morsomme ting å skue etter hvert som han vokser til. Den andre gutten Chico skulle man tro hadde blitt født med et hjerte av gull. Han er så god så god at det skal bli helt grusomt når han forlater heimen. Han legger seg på ryggen og tråkker i lufta. Foreløpig så ser det ut til at han blir til salgs siden han har dårligst farge av de tre. Han selges som kosekatt til noen som vil gi masse kos og gå på utstilling dersom man har lyst til det.

29.12.03

Nå har jeg lagt ut flere bilder av Bugatti på siden hans.

28.12.03

Har lagt ut flere bilder av kattungene i dag. Se under linken C-kull. Cleopatra og Chevey har begynt å se litt rundt seg imens Chico ser litt til nå, men det kommer det kommer. Katja lar våre to andre Somalier Cheyenne og Bugatti komme å hilse på nå og sitter stolt som en hane når hun får besøk.

 

15.12.03

Katja fikk sin siste lille skatt sent i kveld. Det ble til sammen 2 gutter og 1jente hvis jeg har sett riktig etter. Alle tre er sortsølv av farge og spiser og koser seg. Katja fant ut til slutt at hun ikke ville ha den senga jeg hadde ordnet så fint til henne, og hvertfall ikke kurven, mens en pappeske...det var tingen.

Kommer tilbake med mer nytt herfra snart.

14.12.03

Katja har så vidt begynt å komme i gang med hennes store fødsel. Slimproppen har gått men hun er ikke fornøyd med noen av de plassene jeg mener det må være passende å føde. Så jeg lar henne gå litt rundt for å se om hun finner et sted som kunne passe. Men slike 'dronningnykker' må man bare regne med.

Det blir spennende utover denne dagen.

5.12.03

Nå begynner Katja å bli temmelig stor og rund og det sparker livlig i hennes mage. Dagene hennes går med til å spise og hvile. Våre to andre somalikatter Bugatti og Cheyenne syns vel hun er litt i det tregeste laget for tiden. "Hun har liksom mistet helt piffen", sier Bugatti

Går alt etter  planen føder Katja neste helg rundt den 14 desember. Siden dette er hennes første kull så vet ikke jeg hvordan hun kommer til å takle dette. Men etter hennes personlighet å bedømme så søker hun hjelp og kommer til å snakke mye under hele seansen. Personlig syns jeg det er helt fantastisk å se hvilken støtte de kan ha i oss mennesker når de skal føde.                              Jeg stryker på magen varsomt og snakker sakte nesten hviskende. Noen ganger ser det ut som at svak nynning også er svært beroligende.

Må takke så mye til Marit og Odd Sollid for Cheyenne og til Teresa Guldager for Katja, at jeg har fått muligheten til å få være en del at et underverk som det er å være tilstede ved fødsel - når de dier for første gang - når øynene åpner seg - når de begynner å gå - når de kommer løpende imot meg når jeg har vært ute bare en kort tid.