Våre Somalier

Hos oss i Halden har vi nå tre Somalikatter og to som er på fòr.

Katter på fòr

 

Hvorfor fikk vi Somalikatter?
Etter å ha stilt ut huskatter noen år ble jeg som mange andre utstillere med meg, også nysgjerrig på andre raser. Jeg tittet veldig på de forskjellige rasene. Som mange av dere så er det ikke alltid like lett å overtale den man deler postkasse sammen med at det skal komme enda en katt i huset. Deretter bestemte meg derfor å la hjertet mitt få bestemme hvilken rase dette skulle bli. Da neste utstilling kom, og jeg hadde med meg en huskatt, satt jeg og hvilte etter en nervepirrende bedømming. Plutselig hørte jeg en tynn mjauing bak meg. Og der stod katten med stor K. Det var en viltfarget somali. Den strøk seg inntil buret og viste seg så godt fram. Dermed var valget gjort. Jeg snakket med eierne om hvordan rasen var og slukte all informasjon jeg kom over. Da jeg kom hjem begynte jeg å lese mer om rasen i tillegg til at jeg begynte å sjekke om hvor de forskjellige oppdretterne bodde.

Ikke lenge etter kom jeg i kontakt med Marit og Odd Sollid fra Lillestrøm. Der fikk vi kjøpt vår første lille skatt Cheyenne. Cheyenne bor nå sammen med en likesinnet dame som er ballettdanserinne ved den Norske Operaen. To elegante damer sammen :)) Se Cheyenne sine kull A-kull B-kull E-kull og I-kull

 

 

 CH E.P (N) Tingerling's Bugatti  SOM n

(født 15/5 2003) (stamtavle mor) (stamtavle far)

Mor og far er testet fri for PK. Bugatti testet fri for PRA

Bugatti har vært en meget lovende hannkatt som jeg valgte å beholde etter parringen mellom Asterix av Fristad og Cheyenne av Iatik.

Han hadde de kvaliteter jeg var på jakt etter når det gjaldt mine videre planer i mitt avlsarbeide. Han har et kjempeherlig gemytt som bruker å sjarmere både publikum og dommere.

Hans første utstilling var en dobbelutstilling. Der fikk han første dag: Ex 1 og BIV Andre dag fikk han  Ex 1 BIV og BIV total DB og BIS og beste klubbkatt totalt for begge dagene. Jeg gråt av glede over å ha muligheten til å følge en slik vakker katt videre.

Hans farge er også slik jeg ønsket den, ikke så varm fordi han skulle brukes videre i sølvavl. Og da bør ikke fargen være så varm siden det da lettere blir rufisme på sølvkattene, noe som ikke det skal være.

Siden han begynte sin utstillingskarriere har han fartet mange plasser sammen med meg. Han stortrives på utstillinger og har tatt alle certifikatene som en kastrat kan ta. Så nå tenker han kun på mat og å kose med de andre jentene i flokken.

Bugatti har også blitt pappa til 3 vakre sølvkatter og to viltfargede kattunger.

Bugatti er nå kastrert og er vår kosebamse og vaktkatt.

 

 

CH. Dushara Katja Silver Shot SOM ns 

(født 17.5.2002)  stamtavle

Testet fri for PK og PRA

Katti, som hun kalles hjemme hos oss er en svært spesiell jente. Hun har et vanvittig godt temperament og en helt nydelig sortsølv farge. Hun har fått svært gode kritikker på de mange utstillinger hun har vært på, og det lovet godt. Dommerene syns hun hadde flott ren farge, flott øreplassering og super pels. Og ikke for å glemme hennes supergemytt som blir positivt omtalt hver gang.

Hun har blitt mamma til C-kull D-kull G-kull H-kull og K-kull

Katti er nå sterilisert og er akkurat like glad i mat som sin kamerat Bugatti.